Aktywne Wpisy
ElenaRain +1
Co sprawiło, że się "odkochaliście" w swoich partnerach/partnerkach?
#randki #zwiazki #relacje #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#randki #zwiazki #relacje #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Bosayerba +86
Człowiek sobie spokojnie sra aż tu nagle kibel wybucha. No czegoś takiego to się nie spodziewałem, idę z reklamacją
#nieruchomosci #ekonomia #polska #dzieci
@zmarnowany_czas: Wiadomo, dajmy 40 latkom z trójką gówniaków (no bo takie mieszkania deweloperom głównie zostały, co za przypadek), ale tych co jeszcze nie mają dzieci to j---ć i niech śmiecie zdychają i z----------ą bez perspektyw na cokolwiek innego niż wzięcie sznura i powieszenie się w kiblu mikrokawalerki 10m xD
Najbardziej prodemograficzne byłyby wsparcia singli i
@Khaine: tak, wiem. Narracja ponad wszystko. Nudni jesteście.
@zmarnowany_czas: Nudne to jest takie p---------e, że w Nowej Soli to jest super życie mordy, wcale przy stracie pracy by się jej nie szukało przez rok i wcale nie byłaby za minimalną xD
https://obserwatorgospodarczy.pl/2023/07/31/ile-czasu-zajmuje-znalezienie-pracy-w-polsce-ekonomisci-odpowiadaja/
Moja różowa jeszcze chwilę temu szukała pracy w Warszawie (czyli największy rynek w tym kraju) i rynek pracy w tym kraju jest katastrofalny, pracy jest dużo ale tylko najgorszej,
@Khaine: jak mają się rodzić dzieci w tym kraju
Właściwie niewiele się to różni od sytuacji na zachodzie, to u nas do niedawna było ewenementem to, będąc zwykłym etaciarzem mogłeś zrobić awans społeczny o 2 klasy
@stanleymorison: Nie no, na zachodzie relatywnie do zarobków typowego prola rzeczy są jednak tańsze. U nas mamy ceny zachodnie, za to zarobki mniejsze o połowę lub 2/3. I o ile dogoniliśmy trochę zachód i dlatego świecidełka różnego rodzaju są dla nas relatywnie tańsze,
@Khaine: czyli w skrócie można kupić ajfona, laptopa i kuchnię z ikea trochę taniej niż kiedyś oraz tanio polecieć na wakacje do turcji,
Przecież nieruchomości są celowo wyjęte spod wskaźnika inflacji, aby było gdzie ukrywać realną biedę społeczeństwa przy rosnących słupkach.
@Miniu30: Akurat żywność jest tańsza (choć ostatnimi czasy zdrożała kolosalnie), inne rzeczy drożeją.
@Khaine: wiadomo, wszędzie gdzie nie Warshaffka jest tragedia i wszyscy pracują za minimalną. TRAST MI BRĄ XD
Odkejona warszawskie oskarki jak zawsze wszystko wiedzą najlepiej