Wpis z mikrobloga

Cześć,
Głupio się przyznać, ale poległem na kabelkach... Pierwszy raz sprawiłem sobie aio rgb i budę z rgb i nie wiem za c---a co gdzie z czym się je. Na powietrzu było prosto - jeden kabel i elo.

Na wszystkich filmikach gdzie radzą jak łączyć mówią o hubie do tego wszystkiego, który jest dołączony do aio, u mnie nic takiego nie było. Czy muszę go dokupować? Jeśli nie i jakaś dobra dusza ogarnia co jest pięć to byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc po zdjęciach. PG to ASROCK B650 Pro RS, a AIO to ENDORFY Navis F360. Domyślam się, żeby saty spiąć po prostu do zasilacza, ale co z tymi mniejszymi, który na które, jak to zrobić, żeby móc potem kontrolować te wentylatory i rgb to już poległem jak noob. #pcmasterrace #komputery
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tu powinien być daisy chain jakiś zrobiony, ale nie ogarniam, którą wtyczką trzeba zakończyć, żeby to wszystko spiąć z tyłu

@abdonaty: zacznij od podłączenia jednego z wentylatorów do płyty głównej - na swojej płycie masz 3x ARGB (addressable LED, addr_led). Potem weź drugi wentyl i połącz wtyczkę argb to tej, która wystaje z pierwszego wentyla. A potem trzeci wentyl do drugiego. I masz daisy chain.
  • Odpowiedz