Wpis z mikrobloga

#hydraulika #remontujzwykopem #ogrzewanie #grzejnik
Mireczki, przecieka mi zawór termostatyczny w grzejniku w łazience. Podobnie jak na zdjęciu jest po lewej na dole i tak trochę grzejnik się na nim opiera. Jak to wymienić żeby nie popsuć? Mogę zakręcić zawory przy pionie CO, ale zastanawiam się czy to nadal nie sprawi, że za dużo wody się wyleje.
Mogę po prostu odkręcić, zebrać wodę, przykręcić nowe (oczywiście z pakułami) i odkręcić zawór CO i odpowietrzyć zaworem odpowietrzającym na górze? Czy może coś się stanie przez ubytek wody w instalacji w bloku?
Próbowałem znaleźć fachowca ale nikt na fixly nie jest zainteresowany moim zleceniem, więc szybciej się chyba nauczę jak to zrobić samemu.
FrediKamionkaGmina_Burzenin - #hydraulika #remontujzwykopem #ogrzewanie #grzejnik
Mir...

źródło: Grzejnik-lazienkowy-INEZ-drabina-waski

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: kup identyczny zawór. Potem zakrecasz główne zawory od CO i spuszczasz ciśnienie na jakimkolwiek odpowietrzniku, aż przestanie woda lecieć. Zakrecasz odpowietrznik i podmieniasz sama wkładkę w zaworze. Wycieknie niewiele wody, więc wystarczy podłożyć ręcznik.
  • Odpowiedz