Wpis z mikrobloga

#gielda #kakao Czy ktoś się orientuje jakie będzie rolowanie jutro na kakao na XTB? Wrześniowy kontrakt jest na +/- 8500 USD, ale XTB pisze w jakiejś wiadomości, że będzie rolka na 6900... To już na grudniowy kontrakt? Nie spina mi się to, a jak ma mi shorta zrolować o 1500, to wolę zamknąć z małą stratą
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@maniek74: obserwacja tego dziadostwa od początku roku pokazuje, że po rolce w dół odbija zaraz do pierwotnych poziomów... także shorty nie są polecane w okresie rolowań, zwłaszcza jak spada o 1-1,5k USD
  • Odpowiedz
@mazi-: rolka na xtb jest neutralna dla pozycji. Jedynie usuń stop losy i TP żeby ci nie wytriggerowalo. Chyba trzeba zrobić ludziom szkolenie z platformy .
  • Odpowiedz
  • 0
@jmp_eax: jak wyżej. wiem jak to wszystko działa - moje obawy wynikają raczej ze zwyczajowej reakcji rynków po rolowaniu o tak absurdalne wartości, jak to ma miejsce w przypadku kakao w tym roku. wczoraj 9k, dzisiaj 7k, jutro 9k
Dla przykładu, jak masz shorta przez ostatnie 3 rolowania, to na zero wyjdziesz przy cenie o blisko 3k USD niższej niż jak zawierałeś pozycję.
  • Odpowiedz
No właśnie otworzyłem wczoraj ponga przy 8500 i na zamknięciu miałem 24% zysku netto dzisiaj przed otwarciem było około 4% zysku netto. Mam nadzieję że to problem z aplikacja bo walczę z obsługą i nikt nie jest w stanie mi pomóc. W tym momencie 6900 około cena a ja -9% na pozycji.
  • Odpowiedz