Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

szukają pracy "godnej"

@sols: aż mi przypomniałeś mojego znajomego, który latami szukał pracy w zawodzie, którym był magister politologii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak na poważnie: jakiejkolwiek pracy od ręki jest mnóstwo. Ale z fajną pracą w danym zawodzie już niekoniecznie jest tak łatwo. W szczególności w branżach, gdzie firmy chcą już doświadczonych specjalistów np. z uprawnieniami.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@goferek: oni chcą np urząd, archiwum, jakaś biurówke w firmie wymóg podstawowy koniec pracy do max godziny 15 tej do pt tyle.Ale już mają CV z miszmaszem przez lata im się prac nazbierało jak Herkulesowi
  • Odpowiedz
@sols: ja znam i ludzi po technikum z dobrą pracą biurową od ręki, jak i inżynierów którzy pół roku szukali roboty choćby za minimalną. Pewnie kwestia znajomości, wyglądu i trochę osobowości
  • Odpowiedz
urząd, archiwum, jakaś biurówke w firmie wymóg podstawowy koniec pracy do max godziny 15 tej do pt tyle.Ale już mają CV z miszmaszem przez lata im się p

@koral: akurat na śmieciarki to biorą tylko po znajomości (bo można sporo dorobić ładując nieprzepisowe worki na auto). W mojej okolicy (mazowieckie) to tak jak piszesz, tylko 3 brygadówka na magazynach od ręki
  • Odpowiedz
@goferek: nie ma pracy w dobrych warunkach BHP, imigranci zgadzają się robić czasowo na warunkach niezdatnych do pracy w długim okresie czasu, dwa wiele prac (nie rozumiem jak to ekonomicznie się spina, chyba tylko na zasadzie jakiegoś wymuszenia państwowego) nic nie wnosi pozytywnego do majętności obywateli, ba wiele działań obniża poziom życia przeciętnego Polaka
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@fuurin: powinien być obowiązek pracy a nie że są duże grupy ludzi które chcą pracować i nie mogą mają spartolone CV
  • Odpowiedz