Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +18
Nie mam juz pojęcia co robić...
W 2021 zmieniłem firmę w IT i przeszedłem tam na B2B, dostałem 17k netto + VAT, praktycznie niewiele mniej wychodziło na rękę bo ryczałt i mały ZUS, wziąłem wtedy na kredyt mieszkanie w którym mieszkam aktualnie i drugie na wynajem (łącznie 1,3 mln pln kredytu), raty nie przekraczały polowy moich zarobków wiec był całkiem spokojny zapas.
Jak stopy urosły do poziomu 7% to kredyty znacznie zaczęły
W 2021 zmieniłem firmę w IT i przeszedłem tam na B2B, dostałem 17k netto + VAT, praktycznie niewiele mniej wychodziło na rękę bo ryczałt i mały ZUS, wziąłem wtedy na kredyt mieszkanie w którym mieszkam aktualnie i drugie na wynajem (łącznie 1,3 mln pln kredytu), raty nie przekraczały polowy moich zarobków wiec był całkiem spokojny zapas.
Jak stopy urosły do poziomu 7% to kredyty znacznie zaczęły
Jedną z najbardziej bekowych rzeczy, jaką tagowi b2biarze wypisują, jest negocjowanie stawki. Wiecie, te wszystkie wpisy typu "hurr durr jak nie umiesz sobie NEGOCJOWAĆ STAWKI to coś tam coś tam".
Srogie xD, w 90% te negocjacje wyglądają tak, że rekruterka pyta, ile chcesz zarabiać i jak przestrzelisz, to więcej nie zadzwonią. W pozostałych 9% dzwonią by poinformować, że biorą cię za stawkę niższą niż podałeś i bierzesz albo nie.
#programowanie
Srogie xD, w 90% te negocjacje wyglądają tak, że rekruterka pyta, ile chcesz zarabiać i jak przestrzelisz, to więcej nie zadzwonią. W pozostałych 9% dzwonią by poinformować, że biorą cię za stawkę niższą niż podałeś i bierzesz albo nie.
#programowanie
Szczerze to mam w dupie i stanowskiego i stonoge, ale chcecie mi powiedzieć, że jak pójdę na policję, powiem że mam 3 martwe dziwki w piwnicy - to jak przyjadą, a tam będzie na ścianie napis "It's a prank bro" - to to policja jest debilem a ja geniuszem? Tak to wykopki widzicie? XD To jest najgłupszy spin jaki widziałem od dawna.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@eyaf: Nie, odpowiesz za to prawnie. Tylko ze to co zrobiłes Ty i co zrobiła policja ma sie nijak do tego co zrobił Stanowski i do tego co zrobił Stonoga.
W tych dwóch historiach nie ma punktów wspólnych poza faktem, ze ktoś blefuje.
Nie mówiąc już nic o tym, że jabyś to policji mówił to porównując do tej akcji musiałbyś im jakiś trop zostawić, że to nieprawda, np. podać, że masz tam trupy i ze zamordowałeś je i tu podać np. datę
A co do ogarniania
Komentarz usunięty przez moderatora
A, no i to, że jakiś wieśniak nie wiedzący nic o klimacie mnie wyzywał... Tragedia.
Coś mi mówi że w szkole byłeś największym cymbałem a i teraz twoje życie to przy moim życie durnego psa. Bo te teksty co musisz sobie ulżyć co 5 minut nic innego nie mogą mi sugerować.
Stanowski dał im praktycznie do łapy możliwośc wyguglania dat poszczególnych wydarzeń, co miało prowadzić do wniosku "K---a, może jednak tak nie śpieszmy się z tym twitterowaniem z kutasem w ręce".
To jest elementarz dziennikarstwa.
@eyaf: nie ty powiesz, a jakiś typ który próbuje cie pod...rdolić bo robi wszystko by uprzykrzyć ci życie i celowo wysłałeś mu fejka zacierając ślady, jako dowód podaje nagrania a la