Wpis z mikrobloga

#stanowski #kanalzero #kanalziobro #bekazpodludzi

Szczerze to mam w dupie i stanowskiego i stonoge, ale chcecie mi powiedzieć, że jak pójdę na policję, powiem że mam 3 martwe dziwki w piwnicy - to jak przyjadą, a tam będzie na ścianie napis "It's a prank bro" - to to policja jest debilem a ja geniuszem? Tak to wykopki widzicie? XD To jest najgłupszy spin jaki widziałem od dawna.
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eyaf: Tak ale jeśli będziesz miał skrzyżowane palce. Gdy żaden z tych wielkich Panów Policjantów nie zauważy, nie zbada że skrzyżowałeś 2 palce na znak kłamstwa - to znaczy że są dzbanami xd
  • Odpowiedz
to to policja jest debilem a ja geniuszem?

@eyaf: Nie, odpowiesz za to prawnie. Tylko ze to co zrobiłes Ty i co zrobiła policja ma sie nijak do tego co zrobił Stanowski i do tego co zrobił Stonoga.

W tych dwóch historiach nie ma punktów wspólnych poza faktem, ze ktoś blefuje.
  • Odpowiedz
@eyaf: Ja wiem, ze ogarniecie minimów przepisów prawa to ponad twoje możliwości, ale to co opisałeś, to jest wykroczenie i podlega mandatowi, zaangażujesz służby do wypadu do miejsca zbrodni, której nie było.
Nie mówiąc już nic o tym, że jabyś to policji mówił to porównując do tej akcji musiałbyś im jakiś trop zostawić, że to nieprawda, np. podać, że masz tam trupy i ze zamordowałeś je i tu podać np. datę
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@voldi: ja nie pisałem że to nielegalne, tylko że ciężko nazwać mi naiwnym kogoś, kto uwierzył w prawdziwe nagranie, w którym jest opisana prawdziwa sytuacja (no bo nie ruszają funduszu). Jedyny fake to te daty, nikt bez autyzmu ich na pamięć nie zna. A fake żył i tak 20 minut, niektórzy do dzisiaj nie wierzą w globalne ocieplenie i powtarzają fake o wulkanie sprzed 10 lat.

A co do ogarniania
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@voldi: nie no serio masz jakiś problem z czytaniem

A, no i to, że jakiś wieśniak nie wiedzący nic o klimacie mnie wyzywał... Tragedia.

Coś mi mówi że w szkole byłeś największym cymbałem a i teraz twoje życie to przy moim życie durnego psa. Bo te teksty co musisz sobie ulżyć co 5 minut nic innego nie mogą mi sugerować.
  • Odpowiedz
@eyaf: ale w tym właśnie problem. Praca dziennikarza polega na wyłapywaniu nieścisłości, szukaniu powiązań itd.
Stanowski dał im praktycznie do łapy możliwośc wyguglania dat poszczególnych wydarzeń, co miało prowadzić do wniosku "K---a, może jednak tak nie śpieszmy się z tym twitterowaniem z kutasem w ręce".

To jest elementarz dziennikarstwa.
  • Odpowiedz
chcecie mi powiedzieć, że jak pójdę na policję, powiem że mam 3 martwe dziwki w piwnicy - to jak przyjadą, a tam będzie na ścianie napis "It's a prank bro" - to to policja jest debilem a ja geniuszem?

@eyaf: nie ty powiesz, a jakiś typ który próbuje cie pod...rdolić bo robi wszystko by uprzykrzyć ci życie i celowo wysłałeś mu fejka zacierając ślady, jako dowód podaje nagrania a la
  • Odpowiedz
@Dentka7 Jak uwierzysz dziennikarzowi z jego autentycznych wypowiedzi, dziennikarzowi, który brał pieniądze od PiSu, że jest propisowski, to jesteś debilem. xD. Inna sprawa, że fejk został zidentyfikowany około godziny od publikacji stonogi. Ale bawcie się koledzy dobrze dalej xD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@LubieHardkor: co jest złego w porównaniu? Jak ktoś kłamie to skąd rozmówca ma od razu wiedzieć, że to nieprawda? Przypominam jak szybko wyszło info, że to fejk. Szybciej niż dzisiaj się Stanowski zorientował, że nie był ministrem xD
  • Odpowiedz