Wpis z mikrobloga

Kamala mając do wyboru na wiceprezydenta
- astronaute i żołnierza marine z piękną kartą w wojsku i kosmosie, z ukończoną z wyróżnieniem prestiżową uczelnią, który wszedł do kongresu z drzwiami i futryną pokonując republikanina i wchodząc do senatu z tradycyjnie konserwatywnej Arizony
- partyjnego aparatczyka który został złapany na jeżdzie po pijaku, w szczycie zamieszek BLM wstrzymywał interwencje policji i gwardii narodowej przez co tysiące rodzin straciło w rabunkach dorobek życia i jest zamieszany w wyparowanie $250 mln relief funds po covidzie

Mam przykre poczucie że Kamala robi więcej dla zwycięstwa pomarańczowego debila niż on sam.
#usa #wybory #polityka
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A czemu go wybrali? Bo Minnesota to najdłużej lewicowy stan

@Towarzysz_Pawulon: akurat do kongresu startował z dystryktu, w którym przez 100 lat wygrywali republikanie, więc może są też inne powody
  • Odpowiedz
@tom-bombadil-inny DeSantis wygrał Miami w 2022, a w 2020 roku Miami było obszarem które najbardziej przesunęło się w którąś ze stron względem 2016, na drugim miejscu było Rio Grand w południowym Texasie także hiszpańsko języczny obszar i także w prawo

Natomiast jeśli spojrzeć na historię głosowania w Georgii to co najmniej od dwóch dekad sytuacji demokratów bardzo się tam poprawia.

Bo miałą tam miejsca masowa migracja czarnych, obecnie jest to 2 najbardziej czarny stan w USA gdzie czarni stanowią blisko 35% i sytuacja Trumpa byłaby opłakana gdyby nie fakt, że wszystkie sondaże konsekwentnie pokazują że będziemy światkami epokowego osuwiska czarnych wśród Demokratów wynoszącego wg średniej sondaży 30% swingu
Towarzysz_Pawulon - @tom-bombadil-inny DeSantis wygrał Miami w 2022, a w 2020 roku Mi...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Aster1981: chodzą słuchy że wybrala go Pelosi. Natomiast nie wierzę że gdyby Kamala jasno powiedziała "Walz nie wchodzi w grę" to Nancy, Barrack czy ktokolwiek wciskałby go jej na siłę.

No ale nie powiedziała
  • Odpowiedz
@thorgoth: ale dalcego mialaby tak powiedziec? Nie jest jakas wybitna antalityczka polityczna by sama to ogarnac.
Jej tez przeciez nie wybral kadencje temu biden sam z siebie, tylko partia ja wytypowala, jako osobe ktora na tym "stanowisku" najbardziej wesprze wynik Bidena.
  • Odpowiedz