Aktywne Wpisy
magiol +14
Myśle nad autem do 40k zł, zależy mi na tym aby było dość młode (mam dosyć jeżdzenia gruzami powyżej 12 lat) co byście mi polecili?
Mam na oku KIA venga z rocznika 2017/2018 czy ktoś na te auto i mógłby napisać kilka słów o tym samochodzie
#kia #motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Mam na oku KIA venga z rocznika 2017/2018 czy ktoś na te auto i mógłby napisać kilka słów o tym samochodzie
#kia #motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
KingaM +25
Aaaaaa, już naprawdę nie wytrzymuję i czuję, jakby nie dało się uciec z własnej głowy. Zawsze myślałam, że jestem stabilna, ale okazuje się, że wszystko ma swoje granice – moje ego jest teraz w rozsypce, nie spałam prawie nic, a czeka mnie jeszcze harówka. Mam dość tego stanu, serio.
Zawsze myślałam, że jestem silna albo przynajmniej normalna, ale teraz widzę, że bez pomocy specjalisty chyba sobie nie poradzę. I to ja –
Zawsze myślałam, że jestem silna albo przynajmniej normalna, ale teraz widzę, że bez pomocy specjalisty chyba sobie nie poradzę. I to ja –
- astronaute i żołnierza marine z piękną kartą w wojsku i kosmosie, z ukończoną z wyróżnieniem prestiżową uczelnią, który wszedł do kongresu z drzwiami i futryną pokonując republikanina i wchodząc do senatu z tradycyjnie konserwatywnej Arizony
- partyjnego aparatczyka który został złapany na jeżdzie po pijaku, w szczycie zamieszek BLM wstrzymywał interwencje policji i gwardii narodowej przez co tysiące rodzin straciło w rabunkach dorobek życia i jest zamieszany w wyparowanie $250 mln relief funds po covidzie
Mam przykre poczucie że Kamala robi więcej dla zwycięstwa pomarańczowego debila niż on sam.
#usa #wybory #polityka
Przestań jęczeć bo bredzisz.
A kandydatów fajnych mieli więcej, nikomu nie wadzący Beshar który potrafił wygrywać w bardzo czerwonym stanie czy wg mnie najlepszy wybór gunernator Pensylwanii
I tak jak mogę zrozumieć pewne przesłanki by nie wziąć Shapiro czy Kellyego tak wzięcie Waltza zamiast Beshara to XD
W sumie śmieszny rynek z 15 razy mniekszym władem niż polymarket pewnie przez to że opanowany z jakiegoś powodu przez reddit
Jak tam stawianie na Szapiro wyszlo XD
Mial 70%?
Trudniejsza jest taka, że Arizona miała również stanowić odpór w stosunku do zarzucania Harris nieumiejętności radzenia sobie z kryzysem migracyjnym. Tutaj jednak Demokraci postawili na twardą i rzeczową kampanię dodatkowo popartą faktami w postaci ostatnich działań Bidena. Z drugiej strony Trumpek tę amunicję sam wyrzucił do kosza swoimi rasistowskimi uwagami. Przewaga jaką ma w niektórych swingach będzie szybko topniała przy takim prowadzeniu kampanii.
Dlaczego więc on?
Tymczasem powodem, dla którego Republikanie istnieją jeszcze na scenie politycznej, nie posiadając żadnej realnej oferty, jest nic innego jak bariera językowa. Elity nie potrafią rozmawiać z prowincją. Moim zdaniem to zagrywka nie tylko dobra ale dodatkowo może okazać się przyszłościowa i to bardzo. Zajęcie się wiejskim elektoratem to najlepsza droga aby zepchnąć Republikanów. Wówczas to GOP będzie musiało dostosować się do linii Demokratów a nie odwrotnie. Może nastąpić zbliżenie a tylko ono może uratować US.
Problemy jakie mają są fundamentalne. Nie da się naprawić US bez przepisania konstytucji na nowo - przynajmniej, przy okazji nowelizując. Żeby jednak to zrobić, społeczeństwo nie może być na skraju
Zamierzam postawić na Trumpa w Georgii, naprawde nie rozumiem jak on może mieć na predicit 52% szans w GA gdzie wszystkie sondaże krajowe konserkwentnie pokazują spadek u czarnych o 30% kiedy czarni stanowią ponad 1/3 elektoratu GA
Bariera językowa to powód że Demokraci wygrywają przegrywjaąc białych ludzi o 12%
Ale ostatnie wydarzenia i sondaże pokazują że Trump w 24 może zbudować najbardziej wielorasową koalicje w historii partii republikańskiej
XDDDDDDDDDDD
Dalbym cie na czarna gdybys nie byl znakomitym źrodłem beki
Zapomniałeś co w ostatnich latach się stało na Florydzie?
@gtk90: tak, pijaków za kółkiem kochałbym prądem. A takich którzy próbują się wyłącznie od odpowiedzialności stanowiskiem (odmówił alkomatu i stwierdził "nie chcecie żebym został aresztowany") kochałbym prądem po samych jajkach.
Hmmm, myślę że sprawcy tych rabunków i ich rodziny, czasem bardzo liczne
@thorgoth: no to nic dziwnego, że nie wyslal gwardii narodowej - pewnie musiałby zbombardować pół stanu, skoro to tak liczną grupa
Dla mnie Geoegia będzie w tym roku drugą Flordyą i lewacy się mocno na niej
A czemu go wybrali? Bo Minnesota to najdłużej lewicowy stan w Ameryce, nawet Reagan tam nie wygrał
Mi się ten typ nie podoba.
Tyle, że sprawdziłem i coś nie zgadza się Twoja wypowiedź z faktami. Ostatni raz w wyborach prezydenckich Republikanie zdobyli Miami w 1988 a później już nigdy. Jestem niemal pewien, że gdybym sprawdził inne wybory to byłoby to samo.
Natomiast jeśli spojrzeć na historię głosowania
@tom-bombadil-inny: bez urazy zabrzmiałeś jak jeden z tych aroganckich dupków którzy twierdzą że gdyby świat był mądry to każdy byłby socjalistą a jedyne poparcie dla nie-socjalistów to wynik problemów komunikacyjnych socjalizmu.
To marksistowska dialektyka.