Wpis z mikrobloga

W marcu tego roku wysłałem nagranie wykroczenia na stopagresjidrogowej, na które otrzymałem odpowiedź, że zgłoszenie zostało przekazane odpowiedniej KPP. Następnie wezwano mnie na komendę w celu złożenia zeznań, co już w ogóle było dla mnie przesadą. Zeznałem to samo co napisałem do nich w mailu i myślałem, że temat zamknięty.

Po pół roku dostaję pismo z KPP, że nie dostarczyłem wystarczających dowodów i nie wykryto sprawcy, więc umarzamy.

Samo zdarzenie wyglądało tak, że zatrzymałem się z kolumną pojazdów na czerwonym, a jakiś typ w Passeratti dał w palnik, wyminął nas wszystkich i wymusił pierwszeństwo mającemu zielone światło.

Co o tym sądzicie? Czyli można bezkarnie robić co zechcemy dopóki nas sam policjant za rękę nie złapie?

#stopagresjidrogowej #stopcham #bandytazkamerka #wykroczeniadrogowe #policja #polskiedrogi #drogowka
papus - W marcu tego roku wysłałem nagranie wykroczenia na stopagresjidrogowej, na kt...

źródło: Passat DTR - zrzut ekranu (1)

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@papus: pewnie wysłali łaskawie pismo do właściciela auta z dowodu rejestracyjnego a on odpisał sobie, że nie pamięta komu pożyczył albo wskazał jakiegoś ukra z wypizdowa górnego
  • Odpowiedz
@papus: wystarczy że wskazał dwie osoby które mogły w tym czasie kierować a te osoby nie przyznały sie do wykroczenia i nie mają jak ustalić winnego bo na filmie nie widać kierującego niestety
  • Odpowiedz
Czyli można bezkarnie robić co zechcemy dopóki nas sam policjant za rękę nie złapie?

@papus: niestety tak. W sierpniu 2022 r. zgłosiłem typa jadącego pod prąd (wyprzedzał kolumnę na podwójnej ciągłej, prawie we mnie wjechał). Byłem złożyć zeznania na komendzie. Do dzisiaj (prawie dwa lata) cisza. Milicja pewnie do tej pory ustala kto prowadził.

• Odpowiedz
  • 0
@Rustyyyy: What for? Nic w zasadzie więcej w nim nie ma, zgłoszone było prawidłowo, tym bardziej, że na przesłuchaniu policjantowi wręcz podyktowałem z kartki to samo i mówił, że typ pewnie już może się pożegnać z prawkiem.

Treść maila:

Dnia 16.03.2024, o godz. 09:25 moja kamera nagrała agresywną jazdę kierowcy, który nie chciał stać na czerwonym świetle. Kierowca granatowego Volkswagena Passata o numerze rejestracyjnym DTR XXXXXXX, na ul. XXX, w miejscowości XXX
  • Odpowiedz
@papus:
INFORMACJE DOTYCZĄCE ZDARZENIA:

Data: xxxmusi się zgadzać z datą na nagraniu
Miejsce zdarzenia: adres plus dobrze dodać link do Google street view
  • Odpowiedz
  • 0
@Rustyyyy: Wiele się nie różni od tego co napisałem. Poprzednim razem jak nie podałem swoich danych to mi odpisali na maila, że jak nie podam to nie mogą wszcząć postępowania i dalej już nie wiem co się działo z zgłoszeniem.
  • Odpowiedz
@papus: Różni się dwoma rzeczami, ty podałeś swoje dane oraz w emocjonalny sposób opisałeś zdarzenie.
Nagranie powinno być na tyle jasne, by opis nie był potrzebny.
Gmail nie pozwala na wiele więc usuwałem dźwięk z nagrań. Nie edytowałem również filmu. Krótkie ok 7 sekundowe klipy z wyraźnym wykroczeniem typu wyprzedzanie na podwójnej lini ciągłej
  • Odpowiedz