Aktywne Wpisy
cohh +379
Byłem dzisiaj w przychodni i postanowiłem skorzystać z prawa do pierwszeństwa w kolejce ze względu na posiadaną legitymacje honorowego dawcy krwi.
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Lukaszo5 +383
Po pół roku dostaję pismo z KPP, że nie dostarczyłem wystarczających dowodów i nie wykryto sprawcy, więc umarzamy.
Samo zdarzenie wyglądało tak, że zatrzymałem się z kolumną pojazdów na czerwonym, a jakiś typ w Passeratti dał w palnik, wyminął nas wszystkich i wymusił pierwszeństwo mającemu zielone światło.
Co o tym sądzicie? Czyli można bezkarnie robić co zechcemy dopóki nas sam policjant za rękę nie złapie?
#stopagresjidrogowej #stopcham #bandytazkamerka #wykroczeniadrogowe #policja #polskiedrogi #drogowka
źródło: Passat DTR - zrzut ekranu (1)
Pobierzciesz sie ze nie olales tego wezwania do zlozenia zeznan bo jeszcze bys dostal 300zl mandatu. jako zglaszajacy xD
@papus: niestety tak. W sierpniu 2022 r. zgłosiłem typa jadącego pod prąd (wyprzedzał kolumnę na podwójnej ciągłej, prawie we mnie wjechał). Byłem złożyć zeznania na komendzie. Do dzisiaj (prawie dwa lata) cisza. Milicja pewnie do tej pory ustala kto prowadził.
Komentarz usunięty przez autora
Treść maila:
INFORMACJE DOTYCZĄCE ZDARZENIA:
Data: xxxmusi się zgadzać z datą na nagraniu
Miejsce zdarzenia: adres plus dobrze dodać link do Google street view
Nagranie powinno być na tyle jasne, by opis nie był potrzebny.
Gmail nie pozwala na wiele więc usuwałem dźwięk z nagrań. Nie edytowałem również filmu. Krótkie ok 7 sekundowe klipy z wyraźnym wykroczeniem typu wyprzedzanie na podwójnej lini ciągłej