Aktywne Wpisy
anita-guzik +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Nacho_Libre +4
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Cześć, chciałbym, żeby ktoś mi doradził. Jestem NEET, nie pracowałem, mam autyzm, fobię społeczną - "klasyczny" zestaw, nie żyję na luzie tylko cierpię, doświadczam wyuczonej bezradności, ale jednocześnie się bardzo wstydzę tego, że nie pracuję.
Chciałbym to zmienić.
Udało mi się wyjść już dawno z #alkoholizm
Uważam, że jestem dobrym człowiekiem na co dzień, ale nie mam wiary w siebie.
Niestety, czuję problemy z koncentracją, pamięcią, staram się jakoś.
Próbuję coś zmienić. Chciałbym zacząć pracować i się rozwijać.
Nigdy nie byłem dobry z przedmiotów ścisłych. Lepiej sobie radzę z pisaniem, niż z mówieniem (komunikatywność i łatwość w nawiązywaniu kontaktów).
Chciałbym pójść na filologię niemiecką, rozwinąć niemiecki i angielski.
Czy mam jakąś przyszłość po tym?
Proszę o radę - z czym najlepiej to połączyć:
- Service desk, nauka samodzielna
- Księgowość (może kiedyś studia z finansów?)
- Pakiet Office, nacisk na Excela, SQL
- branża turystyczna?
- szeroko pojętą branża e-commerce, z tym, że...sprzedaż odpada
Dziękuję za rady i konstruktywną krytykę. Bardzo mi zależy na tym, żeby odciążyć swoich rodziców i zacząć żyć.
Posiadam drugi stopień niepełnosprawności.
#praca #szukampracy #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: jak chcesz tylko nauczyć się niemieckiego to aplikowanie na filologię to overkill. Wystarczą same regularne korepetycje albo jakiś kurs. Przyszłości nie ma, bo każda filologia zawsze jest bliżej kulturoznawstwa niż kursu jakiegoś języka. W księgowości mógłbyś się sprawdzić, tam nie ma dzwonienia po klientach, a jak ci się poszczęści, to trafisz do miejsca, gdzie praca będzie rutynowa i zdalna, co
W sumie sama myślę teraz nad pójściem na inne studia.
to nie ta sama księgowość co 10 lat temu kolego.
- łatwe/powtarzalne procesy przenieśli dawno do Indii
- lub zautomatyzowali
zostało największe bagno które każdy boi się tykać i tylko się przerzuca na nowych młodych ambitnych do momentu aż sami nie wezmą L4 na wypalenie zawodowe. W księgowości też się dzwoni ale nie klientach tylko partnerach biznesowych, bo nikt nie będzie wymieniał dziesiątki mejli, tymbardziej osoby wyżej. Gra nie warta świeczki bo małe pieniądze i niepotrzebny stres. O pracy zdalnej
@mirko_anonim: p---------e. Mam ziomka po ekonomii w Capgemini i jeszcze w trakcie studiów dostał home office, dowolny wymiar etatu i dzwoni raz w tygodniu do swojego menago.
@mirko_anonim: XD totalna bzdura, księgowość i finanse to największe eldorado po IT teraz, hajs powyżej średniej i praca zdalna. Jak jesteś leniuszkiem to nadal jest mnóstwo SSO w Polsce, gdzie można klepać w excelu proste formułki, a jak chce ci się przyłożyć to jeszcze