Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@xede bez znaczenia czy się znajdzie xD

Taka plakietka w c--j dużo daje w perspektywie pracy z firmami, które są partnerami AWS. Nie zawsze takie firmy chcą zatrudniać Hindusów, bo są tańsi niż Polacy, ale jakościowo gorzej wykonują swoją pracę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@mirasKo-Kalwario hmm, ogólnie ciężko powiedzieć.

Zależy pewnie od czego zaczynasz. Ja sobie przeszedłem przez własne projekty deployowane na AWS, potem zrobiłem Practitionera który mi uporządkował wiele i obecnie też można powiedzieć że na codzień pracuje z AWSem. To wszystko pomogło mi łatwiej przyswoić wiedzę

Pytania są na zasadzie scenariuszy. Były rzeczy których nie miałem jak odtworzyć (on prem) i to ciężej było mi zrozumieć, więc te pytania były dla mnie trochę ciężkie (natomiast
  • Odpowiedz
@Yakooo: Gratuluję, ja sam jestem w trakcie nauki do certyfikatu, zamierzam podejść do niego tak pod koniec roku. Mam nadzieję że pozwoli mi to wkroczyć w karierę IT ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SoSexi mógłbyś doprecyzować, co masz na myśli z tym overkillem? No i dlaczego? :D

Tak zamierzałem zrobić, mumshad + killer.sh
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@SoSexi mam 3.5 miecha do realizacji. Zobaczymy czy się wyrobie. Chciałem najpierw saa z AWS zrobić, teraz mam deadline bo mi się ważność podejścia do egzaminu kończy.

Robię sobie na razie k8s for begginner od Mumshada, ogólnie do tej pory miałem mało styczności z k8s, jedynie jakieś wyłączenie i włączenie replik. Zobaczymy czy się uda

Potem zabieram się za ten 21h kurs do CKA

Ale twoje słowa mnie dodatkowo napędziły! :D
  • Odpowiedz