Wpis z mikrobloga

@sexlord jeśli mas takie wyobrażenie o pracy w biurze to musisz pogodzić się z tym, że cała reszta uważa, że w kołchozie pracują same leniwca chowające się za paletami albo pijące małpki co pół godziny :)
  • Odpowiedz
@sexlord: to już wiem dlaczego nawet nie poinformowali działu IT, który ma ode mnie odebrać sprzęt (telefon i laptop) bo dzisiaj jest mój ostatni dzień pracy ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Rga79 ja wiem że ty tam przy taśmie w fabryce smrodu to lepiej byś to wszystko zorganizował i ogólnie masz lepsze pojęcie i wszystko wies lepiej ale ostatecznie to ty stoisz przy taśmie w fabryce smrodu a nie pracownicy biurowi w tym HR więc może jak sobie otworzysz własne korpo to sobie nie rób działu HR :))) a póki co to zamknij buźkę bo i tak c---a masz do gadania
  • Odpowiedz
@Rga79 jak nie wiesz to wpisz sobie w Google czym zajmuje się dział HR albo HRowiec w firmie.
W januszexach z 10 pracownikami faktycznie hr nie jest potrzebny ale ja nie wyobrażam sobie firmy z powódźmy 50 ludzi wzwyż bez hr :) i nawet jak oficjalnie pozbędziesz się takiego stanowiska to ktoś te funkcje przejąć musi więc automatycznie stanie się też HRowcem :)

Bucami to są ludzie którzy nie mają pojęcia
  • Odpowiedz
@Notes kolejny komentarz gdzie pokazujesz że jesteś bucem. Widać jak bardzo wiesz skoro już któryś komentarz lejesz wodę zamiast odpowiedzieć.
  • Odpowiedz
@Rga79 a to ja nie wiedziałem, że my na jakimś egzaminie tu jesteśmy u wielmożnego pana wszystkowiedzącego. Ojej
Sam poszukaj sobie informacji zamiast być ignorantem.
  • Odpowiedz
@Rga79 ty jesteś debilem czy tylko udajesz? Napisałem ci wyżej dlaczego uważam że hr jest potrzebny. Zadania jakie ma hr są wypisane w Internecie. Uejablo ci ręce że nie potrafisz sobie poszukać interesujących cię informacji?
Z ciekawości zerknąłem na twój profil i dużo się wyjaśniło. Wyborca konfy, miłośnik anime, wielbiciel dużych cycków na jpg.

Teraz idź się wyplakac moderacji imbecylu
  • Odpowiedz
@Notes nie, nie napisales. Chyba ze to ze HR szuka po magazynie małpek to jest wg ciebie odpowiedź, albo że ‚sa potrzebni bo są potrzebni’ XD

I jaki miłośnik anime? Jaki wyborca konfy? XD weź leki
  • Odpowiedz
@Notes: oho, burzliwy hrowiec, który się męczy z tabelami przestawnymi (albo simp co ma dupeczke w HRach) detected

HR to czesto bullshit job. w większości dużych korporacji ten dział jest całkowicie rozdmuchany i nieefektywny. mysle ze śmiało można obcinać 80% etatów w tych działach i żadna organizacja nie zauważy że coś jest nie tak.

główną przyczyną takiego stanu rzeczy nie są oczywiście panie w HR tylko niekompetentny middle-management, który zajmuje
  • Odpowiedz
@polskiprogramistaniemaluzu: nie mam nawet w rodzinie nikogo w HR a tym bardziej moja zona tez nie jest HRowcem ani ja ;)
zgodze sie, ze 80% ludzi z HRu moznaby wywalic. masz w pelni racje.
ale nie zgodze sie z tym, ze te dzialy powinny byc calkowicie usuniete.
jak juz wspomnialem te zadania kore ma HR przejalby ktos inny a co za tym idzie automatycznie ktos innny stalby sie HRowcem xD
  • Odpowiedz