Wpis z mikrobloga

@erni13: Wczoraj miałem gości i ukręciłem 8 pizz typu włoskiego- specjalny piec 400C, mozarella fior di latte, breasola, prosciutto ... wyszło max 10zł/ szt ... dlatego uważam, że ceny wnikają z kosztów zatrudnienia oraz energii- które w PL wcale do niskich nie należą, we Włoszech pizzeria sprzeda dziennie 500 placków, w PL 100 placków i stąc takie ceny.
  • Odpowiedz
@erni13: najlepsze, że Polacy dali sobie wmówić kit, że to już tak musi być, bo psiembiorca ma koszty. Tymczasem w Czechach dobre, czeskie p--o 7 złotych w przeliczeniu. Po naszej stronie granicy polski koncernowe szczyny 20 złociszy. To co, Czech ma 3x niższe koszty?
  • Odpowiedz
@erni13 dlatego wbijam w polską gastr0nomię, wolę sobie ugotować sam, a żądze restauracyjne zastąpić na południu europy, gdzie może i zarabiają lepiej, ale chociaż mogą taniej zjeść
  • Odpowiedz