Wpis z mikrobloga

Mirki, majster w łazience zrobił mi podwieszany sufit na wysokości 10cm od oryginalnego. Problem w tym, że wyszedł mi na równi z rurą wentylacyjną co widać z na zdjęciach (mój błąd, że nie dopilnowałem, że tak to wyjdzie). Kratka musi zostać oryginalna bo ma w środku klapkę i czujnik a w instrukcji deweloper zabronił ją zmieniać na inną. Macie jakiś pomysł co teraz zrobić żeby jak najmniej się to wszystko rzucało w oczy?
#budownictwo #mieszkaniedeweloperskie #lazienka #budowadomu
Nikodem - Mirki, majster w łazience zrobił mi podwieszany sufit na wysokości 10cm od ...

źródło: temp_file6880413929177952864

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nikodem jakie masz potencjalne rozwiązania?
1. Przyciąć kratkę by spasować ją na równi z sufitem i zasklepić dziurę w regipsie.
2. Spróbować zamaskować tak jak jest teraz. Godzisz się na to, że będzie kłuło w oczy.
3. Zrobić małe podniesienie poziomu wokół kratki, np. w dystansie 10cm podnieść o 5 cm w górę. Też będzie kłuło w oczy.
4. Podnieść cały sufit, czyli defakto poprawić fuszerkę.
  • Odpowiedz
@Nikodem: @PokemonowyRambo a może dałoby się opuścić wylot tej wentylacji o 10cm? Nowy budynek, więc kanały są indywidualne, jak rozkujesz, to zobaczysz, jak to jest zrobione, ale powinno się dać, nawet kosztem wycięcia ordynarnie kątówką dziury w rurze wentylacyjnej, wstawienia tam nowej kształtki i opitolenia pianką. To nie kanaliza, nie musi być mega szczelne.
  • Odpowiedz
@Nikodem jest coś tam na tej kratce napisane oprócz min /max? Dziwnie to wygląda, otwór 130, a przeplyw pomniejszony do 50x50. Przepusty przeciwpożarowe wyglądają trochę inaczej, być może to jest tylko klapka zapobiegająca cofaniu się powietrza. Mimo wszystko ten gość od sufitu to debil że zrobił na rowno z wentylacją, spodziewałbym się podobnych fuszerek od niego w innych miejscach które wyjdą później. Jak to nie jest klapa ppoż to deweloper nie
  • Odpowiedz