Wpis z mikrobloga

Mirki, pytanie tutaj, możecie uznać że dużo jest tego w internecie, ale wszędzie są różne informacje, a może ktoś miał niedawno z tym styczność.
Mianowicie chodzi o przyłącze wodne i elektryczne.

Ile czekaliście od momentu złożenia wniosku o wydanie warunków technicznych przyłączenia do sieci wodociągowej i kanalizacyjnej oraz elektrycznej do realnego momentu postawienia skrzynek elektrycznych i doprowadzenia wody, tak by dało się z tego korzystać?

W przyszłym tygodniu architekt składa warunki na media, a ja chciałbym koło kwietnia, maja rozpocząć budowę...

#budowlanka #budownictwo
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mixyyr: zależy od regionu, aktualnie ENERGA daje umowy na 14 miesięcy do budowy przyłącza. Woda zależy od konkretnej gminy i zarządcy sieci ale przeważnie do 2mcy jest z budową
  • Odpowiedz
@mixyyr: u mnie skrzynka zakładu energetycznego była już przy moim płocie bo sąsiad z niej ma prąd

warunki przyłączeniowe dostałem po 2 dniach od złożenia wniosku z nich wynikało, że ja mam oczywiście przygotować instalację przyłączaną a energa operator (zachodniopomorskie) jedyne co miał zrobić to zmienić istniejące zabezpieczenie przedlicznikowe na wyższe

prąd popłynął licząc od momentu otrzymania warunków przyłączenia ..... po 8
  • Odpowiedz
@mixyyr: Wodę to u mnie w zasadzie od ręki (ze 2 tygodnie od kiedy załatwiłem papierologie) co do prądu to ponad 1.5 roku (prąd i woda były zaraz obok działki) Nawet kabla u mnie nie musieli ciągnąć czy za wiele kopać bo wcieli się w przewód idący do działki obok.
  • Odpowiedz