Wpis z mikrobloga

czy są tu jacyś użytkownicy orange flex? myśle przejść do orange na ta oferte z t-mobile na kartę i bylem już zdecydowany bo dodatkowa karta sim by była dla mnie b.przydatnym rozwiązaniem, ale konsultant w punkcie orange mnie troche odstraszył.
Twierdzi, ze oni w punktach stacjonarnych w ogóle nie obsługują tej oferty oraz, że jak ktoś korzysta z orange flex to potem nie chcą pozwolić na przeniesienie nr z oragne do innej sieci ()
nie wiem ile w tym prawdy,
także macie jakieś niezbyt miłe doświadczenia z tą ofertą czy raczej wszystko git?
Chciałbym korzystać z eSim na iPhone, a drugiej fizycznej simki użyć do modemu - czy to jest możliwe w tej ofercie?
#orange #orangeflex
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebool12 wszystko jest ok, nie mogą zabronić przeniesienia numeru więc konsultant trochę ściemnia. Przy płatności rocznej z góry wychodzi w ogóle super bo płacisz jak za 10msc
  • Odpowiedz
@sebool12: FLEX to osobna oferta obsługiwana przez czat w aplikacji. Do czego ci ta obsługa w salonie? Oni i tak nic nie mogą poza wciskaniem ofert z komputera. Przenieść można się zarówno do innej oferty Orange jak i do dowolnego operatora i to dowolnego dnia bez żadnego problemu. W zależności od planu możesz mieć nawet 4 różne (e)SIM i używać w czym chcesz. A jak się uprzeć to można ich
  • Odpowiedz
@sebool12: ale to zawsze tak działało, to ma być oferta samoobsługowa. Za flexa nie mają kasy, więc mają wywalone. Karty flexa leżą w pudełkach, podchodzisz, bierzesz i wychodzisz. Kiedyś byłem z kimś w salonie to mi pani polecała przejść na abonament...
  • Odpowiedz
@sebool12: oferta Flex z jakiegoś powodu działa jak upośledzona w porównaniu z Orange na abonamencie. Przykład: w jednej miejscowości nadmorskiej w tym samym miejscu nie da się ani zadzwonić ani korzystać z internetu mając Flex, natomiast “zwykły” Orange działa. Zasięg jest, ale wygląda to tak jakby Flex miał niższy priorytet przy dużym obciążeniu sieci.
  • Odpowiedz
potem nie chcą pozwolić na przeniesienie nr z oragne do innej sieci ()

@sebool12: wiesz dlaczego jest problem z przeniesieniem z FLEX do innej sieci? Ponieważ, gdy przenosisz numer to musisz zadeklarować z jakiej oferty korzystasz (na kartę czy abonament), a to FLEX to subskrypcja. I nie wiadomo co zadeklarować, bo subskrypcja to połącznie prepaid i abonamentu.
  • Odpowiedz
  • 0
@buchowo to akurat ciekawe info, byłem pewny, że są traktowani jak każdy użytkownik Orange, a nie jak podsieć gdzie ma się to np Virgin Mobile i Play
  • Odpowiedz
I nie wiadomo co zadeklarować, bo subskrypcja to połącznie prepaid i abonamentu.

@drifcioooo: oczywiście że wiadomo - prepaid. Zabierałem dodatkowe numery z Flexa i za żadnym razem nie było jakiekolwiek problemu. Flex wyraża zgodę na przeniesienie numeru praktycznie natychmiast. Poprzednim razem zanim zdążyłem wyjść z salonu innego operatora w galerii handlowej to w aplikacji Flexa był już komunikat że operator XYZ wystąpił o przeniesienie numeru i została wyrażona zgoda.

Jedyne
  • Odpowiedz