Wpis z mikrobloga

@franekfm: ej co to za spam w emigracji polską politykom? Nie rozumiesz, że ludzie który wyjechali mają dosyć tej gównianej polityki a zwłaszcza Polskiej?
  • Odpowiedz
@franekfm: W dużym skrócie: Wilk >>>>>>>>> Marusik. Ten gość nawet nie potrafi płynnie mówić, nie wspomnę o tym, że nie potrafi dobierać argumentów do słusznych poglądów. Btw, gdzie mogę znaleźć o nim jakiekolwiek informacje? Bo po wpisaniu jego danych w google wyświetlają się jego wystąpienia, nie ma nawet o nim kilku zdań na wikipedii... To ma być kampania gościa z najbardziej prestiżowego miejsca na listach?
  • Odpowiedz
@msq: (#) wiesz co, nie mam ochoty z Tobą gadać bo nie masz zielonego wychodzi na to, że nie masz za bardzo pojęcia o pewnych elementarnych rzeczach np. zero zrozumienia słowa patriotyzm, zero szacunku dla krwi przodków przelewanych za ten kraj, smutne
  • Odpowiedz
@franekfm: Znaczy student.

Przepracowałem w PL ponad dwadzieścia lat. Mam dorosłe potomstwo już. I też przez wiele lat miałem nadzieję, wierzyłem, głosowałem, tłumaczyłem, aktywnie brałem udział. Przeszło mi. Teraz, od paru lat po prostu cieszę się życiem. Jedną z tych rzeczy których żałuję, to że nie zacząłem się tym zyciem cieszyć wcześniej.

Teraz Twoja kolej na rozczarowanie. Ja już swoje przeżyłem.

Powodzenia student, bo bardzo dużo racji macie. Tylko się
  • Odpowiedz
@msq: (#) o proszę, zaczynamy normalnie rozmawiać, widzisz kiedyś miałem wybór siedzieć na zachodzie za pięciocyfrowe wypłaty w euro i czuć się jak w więzieniu albo wrócić do kraju gdzie bursztynowy świeżop, etc.

Widzisz ja robię i jedno i drugie, wyraźnie to dzielę choć łatwo nie jest, ale trochę wkurza jak ktoś wyjeżdża za chlebem i piszę że się odcina bo sam wyjazd tymczasowo to nie żaden problem, ale odcinanie
  • Odpowiedz
@franekfm: dobra, dobra, wrzuć na luz i zrozum - że nie interesuje mnie polityka mam to w dupie tak samo większość polaków tutaj. Mam gdzieś czy to lewa strona czy prawa strona - telewizje polską oglądam dla smiechu. Boli? Będzie bolieć bardziej. Bo Korwin nie dostanie się do europarlamentu - wierzysz w 5% poparcie z jakieś grupy 1000osob przebadanych przez telefon - spoko jest jeszcze 36mln ludzi do głosowania.
  • Odpowiedz