Zawsze mnie irytuje to tłumaczenie, że zawodnik jest jeszcze młody i ma czas xD. Iga już od 4 lat gra na najwyższym poziomie i to nie jest jakiś junior. Ile jeszcze olimpiad będzie grała na swoim maksymalnym poziomie? 2- 3 olimpiady? za 12 lat będzie miała tyle lat co Radwańska, która teraz zajmuje się komentowaniem.
żeby nie było - gratulacje za brąz, ale niedosyt jest.
@zobq: Serena Williams swoje złoto singlowe (i jedyny medal singlowy) zdobyła w wieku 31 lat, w 17 roku swojej profesjonalnej kariery. Kariera Djokovica trwa już od 20 lat i też ma na koncie jak na razie tylko jeden brąz.
@zobq: a do mnie to tłumaczenie trafia, bo myślę, że to było widać, że zwyczajnie zjadła ją trema - a to najczęściej spotyka debiutantów na dużej imprezie. Iga mocno przejęła się klimatem olimpiady ogromu dyscyplin i tysięcy zawodników z całego świata. Takie zupełnie nowe doświadczenia mogą rozpraszać.
Singlistka, która nagle gra dla drużyny nie dźwignęła presji wyniku. Gdyby to był kolejny szlem, zmiotła by swoje przeciwniczki, w tym wypadku za
I daj Boże tyle lat kariery dla Igi co Djokovicowi. Ale kobiety szybciej odchodzą na emerytury w tenisie.
@zobq: Serena Williams ma 42 i jeszcze łudzi się, że wróci do zawodowego sportu. Także można, niekoniecznie trzeba. Czynników wpływających na decyzję o końcu jest wiele, brak tu wyraźnych reguł, więc nie ma co generalizować.
#tenis #paryz2024
Singlistka, która nagle gra dla drużyny nie dźwignęła presji wyniku. Gdyby to był kolejny szlem, zmiotła by swoje przeciwniczki, w tym wypadku za
@zobq: Serena Williams ma 42 i jeszcze łudzi się, że wróci do zawodowego sportu. Także można, niekoniecznie trzeba. Czynników wpływających na decyzję o końcu jest wiele, brak tu wyraźnych reguł, więc nie ma co generalizować.