Aktywne Wpisy
LaurenceFass +221
Dzietność 1.1 w Polsce.
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
CH3j +411
Czekacie na sezon 2?
Czekacie na sezon 2?
@skinny_pete: tak. Przeszlifować ten fragment i zaolejowac ponownie. Teraz, z użyciem tego samego oleju powino wyjść bez rozróżnienia stare/nowe.
Druga warstwa oleju była dana jak najbardziej potrzebnie, błędem było jej starcie. Przecież ta się olej nakłada: nałozyć, chwilę poczekać aż wsiąknie, zetrzeć, poczekać, wypolerować.
No ja niestety za drugim razem poprzestałem na "nałożyć" xD Spoko pomyślę jak to zetrzeć, żeby szkód nie narobić. Dobrze, że się za całą podłogę sam nie wziąłem, bo mam ponad 50m2 podłogi dębowej i bym teraz miał p--------e XDDD
Weź sporą i twardą pacę do szlifowania i maksymalnie równolegle do podłoża. Ewentualnie jakąś szlifierkę mimośrodową. Może nawet szlifierką do gładzi - ma sporą powierzchnię. Papier 120 na pierwszy ogień. Jak nie pójdzie to 100. Potem drobniejszym. I przetrzeć olejem jeszcze raz, ale na prawdę tylko przetrzeć, nie oleić. Powinno zakryć rysy