Wpis z mikrobloga

Hej, byłem we Włoszech wiele razy, ale nigdy nie wypożyczałem tam samochodu (ogólnie za granicą nie wypożyczałem samochodu). Będę pod koniec września na tydzień nad Gardą, polecicie jakąś wypożyczalnie samochodów na lotnisku w Bergamo? Albo doradzicie skąd najlepiej wypożyczyć samochód, albo na jakiej stronie szukać wypożyczalni? Dzięki wielkie!
#podroze #podrozujzwykopem #podrozowanie #pytanie #wlochy #bergamo #mediolan #pytaniedoeksperta
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jestemmimas: najlepiej brać auto z pełnym ubezpieczeniem, czasem przy zakupie biletu w ryanair są auta do wypożyczenia. Auto jak auto ważne ubezpieczenie i nie martwisz się. Na stronie lotniska też są wypożyczalnie.
  • Odpowiedz
Ja zawsze wypożyczam na miejscu na lotnisku, zawsze coś jest o w dobrej cenie, niższej niż przez booking czy inne portale
  • Odpowiedz
  • 0
@sanguediguida: Znalazłem coś takiego: KLIK
Serio koszt wynajmu na tydzień to 200 zł? xd Myślałem że jest to droższe. I tutaj widzę że proponują mi pełną ochronę, to właśnie o tym mówisz? Tylko ten lekko łamany polski brzmi trochę sketchy, nie wiem czy to kwestia tłumaczenia tylko xd
Jeszcze screen podrzucam:
jestemmimas - @sanguediguida: Znalazłem coś takiego: KLIK
Serio koszt wynajmu na tydz...

źródło: klik

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@jestemmimas zawsze bierz bezpośrednio z wypożyczalni, a nie przez pośredników, bo te ich pakiety ochronne nic nie dają i ostatecznie zapłacisz 2 razy jeśli będziesz chciał mieć sensowną ochronę.
  • Odpowiedz
@jestemmimas: brałem ostatnio z Locauto (przez discovercars) i zero problemów. Depozytu nie pobierają (aczkolwiek wymagają kk, blokuja 0,01 €), nie naganiają na własne ubezpieczenie (miałem swoje, ichniejsze się nie opłaca), rysy do 5 cm nie są brane pod uwagę, wkład własny niski (1300 € chyba) wypożyczenie i zdanie auta szybki szpil bez p---------a więc zdecydowanie mogę polecić.

Ta twoja wydaje się spoko. Weź sobie z discovercars, kup ubezpieczenie na cover4rentals
  • Odpowiedz
@jestemmimas rezerwowałem w domu przez Discovercars, a na lotnisku normalnie idzie się do ich punktu obsługi i odbiera. Z pominięciem pośrednika ceny będą pewnie takie jak mają na swojej stronie.

Nie są najtańsi, ale ja kierowałem się opiniami i niskim depozytem i wkładem własnym.
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: @enAz @Pnnn @sanguediguida
Cześć, przychodzę z pytaniem, chyba głupim ale wolę się upewnić, bo tak jak pisałem wcześniej, wypożyczam samochód pierwszy raz xD
Wypożyczam samochód, jak lot powrotny mam o 16, a wypożyczenie samochodu dam do 15, to nie będzie problemu jak zwrócę samochód wcześniej co nie? xD Wypożyczalnia otwarta przez cały dzień, więc będą pracować, to wypożyczalnia przy lotnisku.
  • Odpowiedz
@jestemmimas wylot masz o 16, linie lotnicze i lotniska rekomendują być na lotnisku około 2h przed wylotem plus zdanie bagażu, bramki zamykają się zazwyczaj 30min przed odlotem. Jeżeli będziesz znać godzinę zdania auta to napisz smsa zadzwoń do agencji z godziną przekazania auta. Lecisz pewnie Ryanair więc lepiej być wcześniej o ile wylot będzie punktualnie. W Bergamo po drugiej stronie lotniska za autostrada jest galeria handlowa jak będziesz mieć sporo czasu
  • Odpowiedz
  • 0
@sanguediguida: Nie chodzi o lot, samolotem latałem dziesiątki razy, z samego Bergamo już kilka razy bo często latam do Mediolanu, więc wiem że muszę być wcześniej, chodzi mi o to, że chciałem dać wynajem do 15, żeby mieć zapas czasu na wszelki wypadek. W samym Bergamo planujemy być rano, żeby połazić po mieście, więc pewnie koło 10-11. I stąd moje pytanie, czy jak o 10 podjadę pod wypożyczalnie (a pracuje
  • Odpowiedz
@jestemmimas: najlepiej umów się na zdanie auta jak już będziesz wiedzieć mniej więcej o której, zadzwoń do nich w ten dzień albo dzień wcześniej, tam siedzą biurwy sam wiesz jaki mają stosunek do plebsu więc wcześniej umów się na zdanie auta jak już będziesz wiedzieć o której albo w okienku przy odbiorze powiedz że w tych godzinach planujesz oddać auto.
  • Odpowiedz
@jestemmimas: nie powinno być problemu, dodatkowe opłaty są raczej za późniejsze oddanie. Ale jak i tak chcesz oddać wcześniej to zobacz przy rezerwowaniu jaką będziesz miał cenę jeśli ustawisz tę wcześniejszą godzinę - być może będzie trochę taniej.
  • Odpowiedz