Wpis z mikrobloga

W tym wątku wrzucamy auta, które chcesz kupić ale wiesz że to będzie katastrofa finansowa.

Ja zaczynam: Chrysler 300M z 3.5 V6. Chrysler nigdy nie słynął z bezawaryjności więc ten 20letni dziad więcej będzie stał u mechanika i elektryka niż jeździł. Z drugiej strony podoba mi się estetyka tego wieloryba i wygląda jak Kuruma z GTA 3

#motoryzacja #glupiewykopowezabawy
SzubiDubiDu - W tym wątku wrzucamy auta, które chcesz kupić ale wiesz że to będzie ka...

źródło: images_chrysler_300m_1998_1_b

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzubiDubiDu: Auto większe niż segment B, czy nawet A, jest mi kompletnie niepotrzebne, bardzo mało jeżdżę samochodem i raczej na krótkie dystanse. Kupno ogromnej limuzyny z wielkim silnikiem żeby większość czasu stała trochę bez sensu, aczkolwiek jak uderzamy już w ogromne auta to zawsze marzył mi się jakiś klasyczny Cadillac, np. taki Deville Cabrio jakim jeździł Sonny w "Bronx Tale" ( ͡ ͜ʖ ͡)
Zgrywajac_twardziela - @SzubiDubiDu: Auto większe niż segment B, czy nawet A, jest mi...

źródło: obraz_2024-08-01_094825829

Pobierz
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu ostatnio po głowie zaczęła mi chodzić corvette c5, jednak jest parę ale:
- w Polsce te auta bujają się między 70-110k złoty
- 5.7 może trochę palić jednak xD
- najlepiej ciągnąć bezpośrednio ze Stanów, gdzie auto kosztuje 15-20k złoty w przeliczeniu, ale transport plus opłaty mnie zmiotą z planszy
- brak części zamiennych u nas
- wielkie tak, że ciężko z parkingiem gdziekolwiek, za to niewiele widać zza kierownicy,
TypowyDaltonista - @SzubiDubiDu ostatnio po głowie zaczęła mi chodzić corvette c5, je...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: pidżoty i inne z 1.6 vti. Tanie, ma 120Km, zazwyczaj dobre wyposażenie, w tym wypaśny szklany dach. Ale podobno wymaga eksponowanego miejsca parkingowego, bo to jedyna opcja, żeby z tym autem poobcować.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Jak Ci się podoba, to sobie kup, kuźwa to auto kosztuje 5-10k, no i co tam masz niby skomplikowanego w nim, jak tam nie ma żadnej zaawansowanej technologii, mało pali LPG, części w ciul jest w Polsce do niego i tyle samo kosztują co do innych aut, teraz najtańsze piździki miejskie z salonu chodzą po 60k. Nie bądź taką cipą jak ja i sobie kup zamiast słuchać #!$%@? januszy
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: akurat ostatnio przeglądałem te 300m XD za dzieciaka mega mi się podobał i wpadłem na pomysł, żeby teraz sobie takiego kupić dla zabawy jako 2 samochód, ale odpuszczam, bo znając życie zaraz coś się #!$%@? i albo będzie stał, albo trzeba będzie wrzucić worek pieniędzy
  • Odpowiedz
najlepiej ciągnąć bezpośrednio ze Stanów, gdzie auto kosztuje 15-20k złoty w przeliczeniu, ale transport plus opłaty mnie zmiotą z planszy

@TypowyDaltonista: nie zmiotą, właśnie jestem po takiej procedurze. Transport to jakieś 1500$ (zależy trochę od stanu, może być 1200 może być 1800) do niemiec, tam musisz zapłacić cło (10%) i vat (19%), transport do Polski jakieś 400 euro, w polsce 18.6% akcyzy (niestety w podstawę opodatkowania wlicza się koszty transportu),
  • Odpowiedz