Jestem Warszawiakiem. W Warszawie się urodziłem i cały czas w niej żyję. Warszawa to moje miasto - nie wymarzone, ale moje.
Nie oczekuję z tego tytułu pokłonów i chciałbym też uniknąć z tego tytułu krytyki - sam wiem świetnie jakie wrażenie pozostawia po sobie często wieś warszawska ;)
Chciałbym tylko uprzejmie prosić o autentyczną minutę w bezruchu dziś o godzinie 17:00. Minuta. Wszyscy gdzieś zasuwamy, a to po dziecko do Lata w mieście, a to z roboty wkurzeni na ciężki dzień. Zakupy czekają, w domu nie ma mleka i płatków albo nawet p--o się skończyło ;)
Uprzejma prośba o uszanowanie warszawskiej tradycji. Na minutę. Poproszę :)
@Markotny_Marek: Typowy warszawiak, który myśli, ze tylko tam we wojnie walczyli i ginęli. Ciekawe czy jak jesteś w innych miejscach to robisz takie zadumy, bo kiedyś tam walczyli i ginęli ludzie.
Nie oczekuję z tego tytułu pokłonów i chciałbym też uniknąć z tego tytułu krytyki - sam wiem świetnie jakie wrażenie pozostawia po sobie często wieś warszawska ;)
Chciałbym tylko uprzejmie prosić o autentyczną minutę w bezruchu dziś o godzinie 17:00.
Minuta.
Wszyscy gdzieś zasuwamy, a to po dziecko do Lata w mieście, a to z roboty wkurzeni na ciężki dzień. Zakupy czekają, w domu nie ma mleka i płatków albo nawet p--o się skończyło ;)
Uprzejma prośba o uszanowanie warszawskiej tradycji. Na minutę.
Poproszę :)
#zycie #kultura #polska #prosba
Nie chcesz jej spełnić, to goń dalej.
Ktoś Ci coś KAŻE robić?
Ogarnij się typie :)
Ok, buziaczki 😘
Mnie chodzi o Warszawę, o minutę zadumy.
Faktycznie nie wybrzmiało to z mojej prośby.
Ehh
O czym mam rozmawiać z osobą, która najlepiej dogaduje się sama ze sobą?
tak samo jak "Poznaniak", "Krakowiak", "Bydgoszczanin" i inne.
Zachowuj się. Byle jak, ale się zachowuj.