Wpis z mikrobloga

#iran #izrael #ukraina #rosja

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, jak to jest, że izraelskie rakiety są dobre a rosyjskie złe ?
izrael rozdupcza gaze i wszyscy hura, bo zabijają terrorystów przy okazji wysadzając szpital, szkołę czy po prostu domy.
Polecam wpisać w google "gaza 2024".
Rosja rozdupcza ukraine i wszyscy są źli i zszokowani i w ogóle, ale zła ta rosja.
Sankcje, pomoc, odstraszanie, media, wszystko działa.

Nie popieram ani jednych ani drugich, ale patrzcie jakich ciekawych czasów dozylismy.
Są wojny dobre i złe.
Są b---y dobre i złe.
Kibicujemy jednym a drugich nienawidzimy, mimo, że obydwoje zabijają i wysadzają.
Tu i tu giną ludzie ale jedne zabójstwa cieszą, drugie denerwują..

Jak dla mnie to już może się kończyć powoli.
Niech jakiś meteor w końcu jebnie, może świat będzie lepszym miejscem bez nas.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, jak to jest, że izraelskie rakiety są dobre a rosyjskie złe ?

@Adruns: Po prostu Izrael to przydupas USA i tyle.
  • Odpowiedz
@Pomorski_Wilk:

Nie znam nikogo poza Kraśką i Żukowską, kto broni Izraela w Polsce

Kolejny dowód na ograniczoną wiedzę jaką posiadasz, ale tym razem szacunek za autorefleksję i samokrytykę.
¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Adruns:

Nic nie jest dobrze. Ani napaść Rosjo na Ukrainę nie jest ok, ani to co wyprawia Izrael TYM BARDZIEJ nie jest okey.

Fakt, że są ludzie (po wylewie) jak Tomasz Lis, którzy nie widzą problemu w prezentowaniu dziwacznych poglądów, ale normalni ludzie raczej mają wyrobione nieco inne zdanie :)

Zresztą. To co Izrael robi z Palestyńczykami to nawet zwierzęta od Kadyrowa nie robili ukraińskim jeńcom ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz

@Adruns: araby atakują cywili, grożą wymordowaniem całego narodu, cieszą się jak małpy gdy jakiś atak terrorystyczny się uda ¯\(ツ)/¯

Większość wojen jakie Izrael stoczył, były obronne.
  • Odpowiedz