Aktywne Wpisy
wykop +25
Drodzy Wykopowicze,
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie: LINK
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Google w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie: LINK
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Google w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
mickpl +1811
W sumie jak serio zablokujemy 22 mld dla deweloperki shitpostingiem na umierającym portalu ze śmiesznymi obrazkami to będzie to jedna z dziwniejszych akcji w mojej internetowej karierze.
Potem przywracamy handel w niedzielę.
#nieruchomosci
Potem przywracamy handel w niedzielę.
#nieruchomosci
Najlepsze by były te z opcją PWM, bo by było najłatwiej to ogarnąć, ale to gdybym wiedział co to za sterownik do tego jest. Taki prosty jak do silników, zaworów z botlanda itp?
Zastanawiam się też jaka jest idea oprogramowania tego prostego siłownika bez pwm.
Na reddicieznalazłem fajne rozwiązanie, że % otwarcia zaworu trzeba przeliczyć na czas otwarcia w czasu, np.
10% to 1min zawór otwarty, 9min zamknięty
20% to 2min otwarty, 8min zamknięty
itp.
Imo ma to sens, ale jak do tego doliczyć czas otwierania/zamykania zaworu ~3.5min?
#raspberrypi #arduino #esp32 #elektronika #ogrzewanie #podlogowka
No jak mi nie wyjdzie kombinowanie, to po prostu zrobię prostą wersje i tak będzie lepiej niż jakbym miał średnio raz w tygodniu ręcznie kręcić. Będę miał cały sezon na zabawę :)
Tak tylko dodam, że oprócz tego żeby mieć dobrą temp. w domu to też to traktuje jako projekt hobbystyczny
@houk widzę, że sporo jeszcze przede mną ;)