Wpis z mikrobloga

@PapugozZz coś tam popsuł, pochwal się co wyczyniałeś? Hak to prędzej z aliekspress Ci przyjdzie jak Canyon na ticketa reklamacyjnego odpowie. ( ͡ ͜ʖ ͡) Mnie na film pokazujący luzy w fabrycznym suporcie, w 3 tygodniowym rowerze, kazali odesłać sobie rower „do sprawdzenia”. W sklepie suport xt niecałe 100 zł, kurier ponad 100, logiczne, potrafią zadbać o klienta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Kulawy_Lis: @klefonafide No właśnie nic nie wyczyniłem, hak wymieniłem jakieś 2 miesiące temu, jak mi prawdopodobnie serwis uszkodził przy odpowietrzaniu hamulców (nie miałem na to twardych dowodów, więc wziąłem to na siebie).
Dokręcany był kluczem dynamometrycznym, zrobiłem od tego czasu prawie 1000 km, więc raczej bym to wykluczył.
Człowiek zdejmuje koło by umyć rower, a tu mu spada przerzutka...
  • Odpowiedz
@PapugozZz karbonit, więc trochę gorzej, jak gwint jest zerwany w ramie, to jedynie rozwiercanie i wkręcanie nowego gwintu (sprężynki) albo tulejki, ewentualnie dłuższa śrubka, np z półokrągłym łebkiem od strony kasety i nakrętka na zewnątrz. To drugie rozwiązanie widoczne, ale mało inwazyjne. Serwis to zaraz tego punktu gdzie jest zdarta farba się czepi, więc nie liczyłbym na nich, że coś gwarancyjnie ugrasz. Lepiej kumatego serwisu szukać, albo samemu.
  • Odpowiedz