Aktywne Wpisy
miekki_am +129
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +49
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
#gownowpis #zwiazki #rozowepaski
@doomky:
Zmieniają się tak do 25, max 30 roku życia i właśnie takie akcje widuję wśród par, które (sądząc po wieku dzieci) poznały się jako jeszcze nie w pełni rozwinięte gówniarze (kora przedczołowa rozwija się do około 25 roku życia, czasem nieco dłużej) a dalej leci już przyzwyczajenie, że "tak przecież wygląda związek" i brak odczucia, że coś jest nie tak.
Wśród ludzi, którzy
@NowyStaryMirek:
Żona, dziecko, dom, dobra praca ale dziękuję za troskę.
A w
Ty jesteś chyba jakiś niezrównoważony psychicznie i nawet nie potrafisz się wysłowić jak człowiek. Zapraszam na #czarnolisto.
Z drugiej strony zawsze mnie ciekawiło co siedzi we łbie takich elementów jak Ty. Wyżywanie się na innych za swoje niepowodzenia i rozczarowanie życiem?
@NowyStaryMirek:
Człowiek, któremu jest dobrze w życiu nie odczuwa potrzeby gnojenia wszystkich wokoło tylko bawi się swoim "szczęściem". Takie p---------e jak Twoje to raczej domena osób, które mają żal do całego świata (choć powinni do siebie), że im w życiu nie wyszło. No i wybacz, tropikalna wyspa i tenis (o ile to
@smk666: ludzie to mistrzowie powielania tych samych błędów więc "nie sondze".,
@NowyStaryMirek: wystarczy przestać wybierać toksyki i nagle okaże się, że można normalnie.
@Baczny_Obserwator: prawda jest taka, że kobiety lubią czuć taką męska dominację. Daje im to te głupie "poczucie bezpieczeństwa".
Zauważyłem to po znajomych, że właśnie ci bardziej agresywni koledzy mają najlepsze związki.
Nawet moja ex od czasu do czasu spotykała się ze swoim byłym, chociaż gość był właśnie takim zwyrolem w stosunku do niej.
@Alzena: pytanie brzmiało, dlaczego kobiety wybierają takich mężczyzn do związków
@Baczny_Obserwator: Ale czemu się przypieprzyłeś do tej kobiety? Może jej to pasuje? Może sama się tak odzywa. Nie znasz, nie oceniaj.