Wpis z mikrobloga

Szukam stroju thriatlonowego dla zawodnika o wadze 101kg ale moze do zawodow zejdzie z 4kg. Problem, ze to takie 100kg kulturystyczne i mam problem ogolnie dobrac cos sensonwego. Budzet z 500zl ale rozwaze tez drozsze jak warto albo po prostu nie bedzie wyboru.

Testowalem ostatnio xl z martombike i o ile do byl w miare ok (moze jeden rozmiar w gore) to gora o wiele za mala z dwa trzy rozmiary.
Wolam @Poemat bo wiem, ze waga podoba tylko wieksze nogi i mniejsza gora ale cos moze doradzisz.

#mikrokoksy #szosa #ironman
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@CryGirl1921: Tylko oczekiwanie 4-6 tygodni, a niestety zawody tez mam za jakies 5 tygodni, wiec nie chce ryzykowac. Cena jeszcze ok ale tez rozmiar 2xl moze byc za maly. W kazdym razie dzieki i powodzenia na zawodach
  • Odpowiedz
@Zieew: Rok temu miałem Castelli Free Sanremo 2, rozmiar 2XL. Przy okolicach właśnie 100kg i 180cm (udo 67-68cm, talia 86-88cm, klatka 118-120cm, biceps 41-42cm) był dosyć opięty na górze ale czułem się komfortowo. Teraz mi minimalnie spadła góra, urosły nogi, używam treningowo i jest taki „idealny”. Zdjęcie pokazuje jak to wyglądało.

Teraz mam Olimpius Podium Aero XL i jest mega dopasowany, jakby był uszyty pode mnie idealnie.
Poemat - @Zieew: Rok temu miałem Castelli Free Sanremo 2, rozmiar 2XL. Przy okolicach...

źródło: IMG_1999

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Poemat: Dzieki za info na pewno pomoze sie mniej wiecej orientowac czego tu szukac, U mnie udo 64-65cm, biceps 45cm, klata podobnie jak ty ale wzrost 186cm. Castelli Free Sanremo 2 na pewno sprobuje plus moze wezme jakis tanszy do treningow jeszcze.
  • Odpowiedz
@Zieew: Jaki masz przekrok? U mnie jest 87cm więc dosyć długa noga względem tułowia przy tym wzroście, ten Castelli w tym rozmiarze spokojnie jest zapas jeśli chodzi o długość
  • Odpowiedz