Wpis z mikrobloga

Hej, Rozglądam się za kupnem auta dla siebie i przeglądam tak sobie niemiecki rynek i często można spotkać fajną sztukę w fajnych pieniądzach. Czy ktoś sie orientuje jak się sprowadza auta z niemiec? Są jakieś firmy, które mogą pojechac i sprawdzic za mnie auto? W polsce takie cos istnieje. Co do transportu, to nic nie stoi na przeszkodzie by pojechac samemu i wrócić na kołach. Problemem są jedynie kwestie językowe i sprawdzenie auta na tyle ile się da na miejscu .
#samochody #import #niemcy
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TomRR: Mam takiego znajomego, który trudnił się swego czasu sprowadzeniem furek z Niemiec i Francji. Mocno ostatnio narzekał, że rynek używek mocno zmalał i generalnie podarz kontrolują miejscowi handlarze, którzy skupują co lepsze okazy i narzucają marżę że generalnie nie różni się ofertowo od polskich egzemplarzy. Czasy, że można było kupić furę od jakiegoś Hansa prosto z garażu w dobrej cenie podobno minęły. Ja polecam poszukanie na własną rękę, najpierw
  • Odpowiedz
Czasy, że można było kupić furę od jakiegoś Hansa prosto z garażu w dobrej cenie podobno minęły.

@malin90: Śmieszne. Przepraszam, ale nie jestem w stanie tego słuchać po prostu. Dokładnie za każdym razem słyszę to samo głupie gadanie żeby nie użyć innego bardziej adekwatnego słowa na literę P tak samo jak to, że aut się nie opłaca już z Niemiec sprowadzać a handlarze to właściwie dopłacają (tak i dla tego
  • Odpowiedz
. Co do transportu, to nic nie stoi na przeszkodzie by pojechac samemu i wrócić na kołach.

@TomRR: Znacznie łatwiej jest wypożyczyć lawetę, nie trzeba stać w urzędzie po dokumenty. Ogólnie to jest tak, że jedziesz do deutschland i bierzesz to co akurat jest w dobrym stanie i jak najlepszych pieniądzach.
  • Odpowiedz