Wpis z mikrobloga

przymierzam się do zakupu czasomierza marki Omega. cena katalogowa niecałe 50k PLN. na Chrono24 widzę ceny na ten model w zakresie 32-36k PLN, niby nowe nienoszone.

jakie są opcje na zbicie ceny katalogowej i jednoczesny zakup z pewnego źródła? na firmę w koszty nie wrzucę.

widzę kilka sposób:
- zakup na Chrono24 tylko nie wiem czy to jest opcja ze względu na niepewne źródła i podróbki (?)
- negocjacje cenowe w salonie. ile realnie można urwać z ceny?
- zakup na lotnisku poza UE. pytanie czy przypadkiem nie jest tak jak z perfumami, że może być nawet drożej niż w PL
- inna metoda?

#zegarki #zegarkiboners #omega
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@roman_erotoman:
- Na Chrono niektóre niby są zweryfikowane. "Niby" bo nie wiem jak to wygląda. Ja jednak wolę salony - 100% pewności i gwarancję rejestrujesz na siebie.
- Salon, wg mnie 10% to absolutne minimum do urwania, a maks 25%. Ja jestem w jednym miejscu stałym klientem (zakupy przez internet u Jednego z lokalnych, mniejszych jubilerów) i mam zniżki po prostu ok. 20%. Rozmawiałem na ten temat w pewnym salonie
  • Odpowiedz
  • 0
@dzester głównie będzie leżał + kilka, może kilkanaście razy w roku, gdzie mam spotkania, bankiety etc, gdzie jestem wśród grubszych ryb i tam wypada się już prezentować. ewentualnie wybrane randki.

@Flavius_Claudius_Iulianus dzięki za odpowiedź, sporo mi pomogłeś. uważasz, że lepiej iść do Jubitom/Kruk czy do firmowego Omega Boutique na pl. Trzech Krzyży?

wpadł mi w oko Omega Speedmaster Chronoscope, widzę że zbiera mieszane recenzje ale mi siadł maksymalnie :)
  • Odpowiedz
@roman_erotoman: Nie wiem, ale spróbowałbym w kilku miejscach. Np. na stronie wsliwinski.pl (legitny salon m.in. Omegi) jest opcja "zapytaj o produkt i cenę", więc w niektórych miejscach załatwisz to online. Może też zobacz ceny Omegi w obcych walutach (przelicznik może wyjść dużo mniejszy niż u nas w PLN) i będziesz miał jakiś punkt zaczepienia do negocjacji w butiku? Może spróbuj zablefować? (No wiesz, "dzień dobry, a tam mam X% zniżki")
  • Odpowiedz
@roman_erotoman: w UK kilka uznanych sprzedawców zakończyło właśnie współpracę z Omegą i zrzucają zapasy magazynowe łącznie z nowymi Seamasterami "Paris 2024". Możesz zadzwonić do Lister Horsfall lub Ernest Jones i zapytać o aktualne ceny z upustami, bo Omegi właśnie znikły z ich stron internetowych.

przykładowe ceny po obniżkach z ubiegłego tygodnia
210.32.42.20.03.001 - Seamaster Diver 300M na gumie niebieski - £3,950
234.30.41.21.03.002 - Seamaster 300 41mm niebieski - £5,250
522.21.42.20.04.001 - Seamaster Diver 300
  • Odpowiedz
  • 0
@Neto mam słabe rozeznanie w zagranicznych sklepach - dzięki za namiary. napiszę, chociażby żeby się dowiedzieć ile jest przestrzeni na negocjacje. chcę uniknąć wszelkich kombinacji z gwarancją etc ma być 100% bezpiecznie z oficjalnej dystrybucji.

a czy ktoś badał opcję stref bezcłowych na lotniskach?
  • Odpowiedz
@roman_erotoman: to co podawałem to oficjalna dystrybucja. Tak jakby Kruk przestał być oficjalnym dystrybutorem i zaczął wyprzedawać stany magazynowe po wcześniejszym podbiciu kart gwarancyjnych przed samym końcem umowy z Omegą. Gwarancja jest normalną 5-letnią gwarancją producenta, a nie sklepu. 80% ceny katalogowej to opcja wyjściowa. Im droższy i mniej popularny model tym więcej można zbić z ceny. Sądzę, że spokojnie 30% w stosunku do katalogowej. Zapisz się na newsletter do
  • Odpowiedz
  • 1
@Neto @Flavius_Claudius_Iulianus @chwil0wyl0gin byłem w Omega Boutique 15 minut przed zamknięciem no i na żywo prezentuje się równie świetnie co na zdjęciach, piękna sztuka. biała tarcza nie jest biała, wpada w srebrno-kremowy, nawet nie wiem jak to określić :) niesamowity efekt. niestety niebieska też się świetnie prezentuje i będę mieć dylemat.

zapytałem o cenę to od razu pokręcił głową i powiedział, że nie negocjują cen. płacę pełną cenę i
  • Odpowiedz