Aktywne Wpisy

KingaM +498
#zdrada #zwiazki wyobraźcie sobie, że macie romans. Obrączka, dzieci, ale jest osoba trzecia. Z którą idziecie na koncert Coldplay. 60 tys osób, kiss cam krąży, wszyscy nagrywają. I nagle wyświetlacie się całemu stadionowi przytuleni
A potem pomyślcie, że jesteście CEO firmy z Fortune 500. Przytulacie szefowa HR swojej firmy. Obok stoi wasza współpracownica, której niedawno daliście awans.
No. Bardzo mądre to było XD Andy Byron ma dziś trudny
A potem pomyślcie, że jesteście CEO firmy z Fortune 500. Przytulacie szefowa HR swojej firmy. Obok stoi wasza współpracownica, której niedawno daliście awans.
No. Bardzo mądre to było XD Andy Byron ma dziś trudny
źródło: 1000016351
Pobierz
MistrzKowalski +318
Nie rozumiem dzisiejszej młodzieży i chyba nie zrozumie ( ͡° ʖ̯ ͡°) młody chłopak (26 lat) miał, dobrze płatną robotę na Mazurach (6000 zł) jako kierowca, na spluniecie od domu, 5 dni w tygodniu 8/9 godzin i koniec to k---a nie chciał się popisać przed jakimiś przyjezdnymi lachonami i pojechał po pijaku. Stracił prawko i robotę.I teraz jęczy oczywiście rodzinka, że niewinny (miał 1,2 promila) i jak można

Witam. Dałem się nabrać na oszustwo na Facebook Marketplace na kwotę ok. 150 zł. Ogłoszenie wydało się lekko podejrzane: cena przedmiotu była dużo korzystniejsza niż na allegro, i sprzedawca nie zgadzał się na wysyłkę za pobraniem. Samo konto sprzedającego wydawało się wiarygodne, istniało na FB od 10 lat, nazwisko wyglądało na prawdziwe, ostatecznie zdecydowałem się zaryzykować. Chwilę pogadałem, przelałem pieniądze na podany numer konta, sprzedający powiedział że nada paczkę jak tylko wróci z pracy i kontakt się urwał - przestał odpisywać.
Moje pytanie: Zgłaszać to na policję? Zrobią coś? 150 zł to wystarczająca kwota, żeby się zainteresowali? Do tego dochodzi właściwie wyłudzenie danych osobowych: nazwisko, numer telefonu, adres email (wysyłka miała być na paczkomat, sprzedający poprosił o te dane). Teoretycznie skoro mam numer konta oszusta, to bank mógłby przekazać jego dane policji, ale jak to działa w praktyce?