Wpis z mikrobloga

Za tydzień będę jechał z Warszawy nad morze do Stegny i mam pytanie odnośnie trasy. Bedę jechał z Białołęki przez Nowy Dwór Mazowiecki, niestety mapa satelitarna googla jest nie aktualna i nie mogę sobie podpatrzeć skrętu w E77/S7. Za to mapy appla, to już w ogóle jakimiś dziwnymi objazdami karzą mi jechać, nawet jak ustawię sobie Twierdzę Modlin jako punkt startowy (czyli rzut beretem od E77). Czy tam coś się teraz dzieje i nie ma oczywistego przejazdu? Na zrzucie zaznaczyłem dwa newralgiczne punkty, które mnie interesują. Będę wdzięczny za pomoc.
#pytanie #warszawa #samochody
dewey - Za tydzień będę jechał z Warszawy nad morze do Stegny i mam pytanie odnośnie ...

źródło: 1

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dewey: Jest przebudowa i organizacja jest zmieniana często, jedź uważnie i patrz na znaki pionowe i poziome, raczej trudno się pomylić. Akurat wjazd z trasy Now. Dwor. jest łatwiejszy niż jadąc od E7 z Łomianek.
  • Odpowiedz
  • 0
@zdrajczyciel: dzięki, jak się wejdzie w mapę satelitarną, to widać w zaznaczonym punkcie (na załączonym zrzucie pierwszy punkt od prawej strony) wjazd na wiadukt, za bardzo nie można tam mapy przeciągnąć, ale z tego co się zorientowałem, to gdybym na niego wjechał, to pojadę prosto na Płock, lub po łuku w prawo z powrotem do Warszawy przez E77, czyli mam nie wjeżdżać na górę, tylko odbić przed wiaduktem w lewo?
  • Odpowiedz
@dewey: Jechałem tam 4 tygodnie temu to szło "dołem" wszystko. Za to 2 miesiące temu był przejazd przez "nasyp". Tu musi ktoś napisać co jechał na świeżo. Ale mówię, jechałem bez sprawdzania i przejechałem jadąc na znakach, mimo nocy i deszczu xD
  • Odpowiedz
  • 0
@zdrajczyciel: podziękował :) jestem dość świeżym kierowcą, a w tak dalekie trasy nigdy nie wyjeżdżałem, to oczywiście na pierwszy raz musiały się jakieś przebudowy trafić... No, ale skoro mówisz, że jest to jakoś klarownie wszystko oznaczone, to raczej dojadę...
  • Odpowiedz
@dewey tylko nie wjeżdżaj b--ń Boże do nowego dworu w ramach objazdu, ostatnio mnie tak poprowadziło i jechałem fragment drogi godzinę dłużej niż pokazywało Google Maps, lepiej trzymać się głównej drogi i patrzeć na znaki
  • Odpowiedz
  • 0
@zurawinazmusztarda nie ni, jadę od Białołęki i ładnie mnie kieruje, bo dzisiaj zrobiłem test, tylko po prostu nie dojeżdżałem do punktów, które zaznaczyłem na zrzucie, bo wiadomo, że tam już bym nie cofnął, tylko musiał dalej cisnąć ekspresówka i gdzieś po drodze nawracać, więc odpuściłem i postanowiłem zapytać o te newralgiczne punkty.
  • Odpowiedz