Wpis z mikrobloga

Ludzie p------ą że Babiage nie powinien w--------ć własnych wywodów, ale prawda jest taka że z uwagi na naszą historię j-----e komunizmu to nasz moralny obowiązek
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czlowiekzcegla: odmawiasz człowiekowi podstawowych praw. Skąd ty jesteś? Z Korei Północnej karwa?? Bardzo dobrze, że wyraża poglądy. On nie jest komputerem tylko człowiekiem i ma takie prawo. Zaskoczę cię: ty też masz. Możesz p-------ć bzdury na wykopie i nikt nie może Ci zabronić. A ty byś chciał zabraniać.
  • Odpowiedz
@czlowiekzcegla: nie, to ty masz problem mówiąc: komentator jest od komentowania. C--j cię obchodzi co on robi i mówi. To jego autonomia, jego prawo. Każdemu tak.p--------z co.ma robić? Idziesz na budowę i mówisz : murarz jest od murowania? Zwracasz uwagę sprzątaczce: sprzątaczka jest od sprzątania? Tak robisz?
  • Odpowiedz
dziadek mi opowiadał jak za komuny było pełno gejów i transów pałętających się przy peweksach. Historia lubi się powtarzać ;)

@jan_zwyklak: to w koncu geje i transi to wymysl unii europejskiej, i nigdy ich wczesniej nie bylo tylko teraz to modne, czy bylo pelno i to normalne od lat? prawaki schrodingera xD
  • Odpowiedz
@radek-kedar Jeśli zatrudniłbym na przykład hydraulika, a on zamiast robić swoją robotę zacząłby gadać o polityce i swoich poglądach to raczej dość szybko bym zrezygnował z jego usług. Tak samo firma, która go zatrudnia też by się z nim pożegnała, bo odstrasza klientów.

To nie jest ograniczanie wolności wypowiedzi, bo chłop dalej może wyrażać swoje poglądy. Tak jak pisałem z resztą wyżej. Może prowadzić podcast, może pisać posty, może udzielać się
  • Odpowiedz
@Szyderczak: komentator nie jest o oceny komunizmu, kapitalizmu, feudalizmu itd Słowo niestety było błędem, to nie jego rola oceniać ustrój, mogą być ludzie, których uraziło (anarchiści, pacyfiści czy komuniści), są ludzie którzy są przeciwnikami własności prywatnej, czy istnienia państw.
  • Odpowiedz
@Szyderczak:

Babiage nie powinien w--------ć własnych wywodów

Jakich własnych wywodów?
Podanie informacji o tym, co autor miał na myśli o swoim dziele "Imagine" to nie są "własne wywody" Babiarza.
Babiarz to człowiek wysokiej kultury i obycia. To, że posiada wiedzę ogólną i dodaje informacje kontekstowe spoza sportu to zaleta,
  • Odpowiedz
  • 0
O c--j. Zesrałem się o tego Babiarza i myślałem że zginie na mirko wpis. Bawcie się tam dobrze w komentarzach bo ja tego nie czytam. Pozdro
  • Odpowiedz
@Cogito-sum: hurr durr komentator sportowy nie ma prawa mówić o polityce, a organizatorzy największego święta sportu mają prawo ją wpychać wszystkim w gardła i nie wolno się zająknąć xD lewacka logika
  • Odpowiedz
@marekrz: Problem w tym, że Babiarz niestety jest zbyt głupi, tak jak i chyba większość komentujących, by zauważyć, że to są dwa zupełnie różne konteksty i co innego miał na myśli Lennon mówiąc o manifeście komunistycznym, a co innego ma w głowie statystyczny Polak czy choćby sam Babiarz, kiedy mówi komunizm. Innymi słowy, Babiarz powinien był powiedzieć, że Lennon uznawał ten utwór jako manifest komunistyczny w swoim rozumieniu tego słowa,
  • Odpowiedz
Ludzie p------ą że Babiage nie powinien w--------ć własnych wywodów

@Szyderczak: tak mówią ci którzy mają inne poglądy :)
P---------e że ma gadać tylko o sporcie jest pseudo argumentem z obu stron.
  • Odpowiedz