Wpis z mikrobloga

#pytaniedoeksperta #rtv #audio #kinodomowe

Czołem fellow Mireczki ;)

Mam nowy Smart TV z wyjsciem audio optycznym oraz stare kino domowe z wejściami Chinch.

Kupiłem jakieś tanie pudełeczko, które ma zamieniać sygnał optyczny (tonsilink) na te chinche, ale gra to wszystko bardzo cichutko.

Zanim wyrzucę to kino domowe, chciałbym Was zapytać czy warto kupić po prostu jakiś droższy przetwornik sygnału optycznego na analogowy i czy coś polecacie w tym temacie.

Dziękuję z góry za pomoc.
January-zwiedza-szpary - #pytaniedoeksperta #rtv #audio #kinodomowe 

Czołem fellow M...

źródło: temp_file7483147379410961534

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sel9000 dziękuję, że poświęciłeś czas i znalazłeś dla mnie konkretną stronę instrukcji! Jestes wielki.

Rozumiem, że to jest ustawianie/korygowanie głośności dla każdego z głośników oddzielnie. Ale chyba nie da się po prostu globalnie podbić sygnału tylko z jednego źródła (AUX w moim przypadku).

Ps. Jeszcze pilot nie działa ;/
  • Odpowiedz
@sel9000 kupiłem, działa. Stara skrzyneczka też działała jak się okazało, tylko miałem sciszony dźwięk na dekoderze (dekoder podaje dźwięk po HDMI do TV, a potem po toslinku dźwięk idzie do skrzyneczki i dalej chinchami do starego kina domowego)

Ale mam inny problem. Smart TV jest Samsunga. Dźwięki z TV, YouTube, pendrive działają ok. Ale jak włączam Netflix albo Max to słychać tylko zakłócenia cyfrowe. Tak jakby te aplikacje nie chciały podawać dźwięku na wyjście optyczne.

Spotkałeś się z czymś takim?
  • Odpowiedz