Aktywne Wpisy

MonazoPL +131
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
hotshops_pl +613
Hej #wykop, tak jak obiecaliśmy z okazji Black Friday robimy #rozdajo
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
źródło: rozdajo-amazfit-gtr-3
Pobierz

Byłem w gminie i prosiłem o pozwolenie na zrobienie ogrodzenia wzdłuż całej działki według tego najkrótszego punktu, czyli 2,5 metra. Urzędnik w gminie odmówił, stwierdzając, że musi być zgodnie z planem, i nie chciał nawet spojrzeć na mapkę, buc i burak w skrócie. Minął rok od wizyty w gminie i teraz nadszedł czas na budowę ogrodzenia.
Moje pytanie brzmi: co mi grozi za wybudowanie ogrodzenia bliżej drogi? Geodeci twierdzą, że to moja działka i mogę nawet w drodze postawić ogrodzenie. Biuro, które załatwiało pozwolenie na budowę, sugeruje, by postawić ogrodzenie na 2,5 metra od drogi i w razie czego zburzyć na własny koszt.
Co robić w tej sytuacji? Postawić ogrodzenie przy samej drodze, odsuwając się jedynie 2,5 metra, czy trzymać się planu i mieć krzywą działkę?
10 lat temu tam było przy samej drodze ogrdzenie z siatki leśnej
#budujzwykopem #dzialka #prawo
W warunkach zabudowy mam też zakaz sadzenia drzew ale sąsiad obok ma przy samej drodze z trzydzieści 10 metrowych sosn od 10 lat xD
A po tym stawiasz płot tam gdzie granicą dzialki czy gdzie musisz nawet jak to środek drogi i wystawiasz gminie wezwanie do zapłaty za korzystanie z twojego terenu
@lyman11: Trzymasz się granic wyznaczonych przez geodetę. Jeżeli gmina ma problem niech udowodni swoje prawa.
Passat: jeżeli WZ były na budowę domu, to po jego wybudowaniu są "skonsumowane". Dokonaj w Stsrostwie zgłoszenia budowy ogrodzenia do 2m wysokości i elo ...