Wpis z mikrobloga

Poszukuję owijkę na kierownicę do #gravel
Kupiłem jakąs średnią, wąski pasek kleju który odchodził z taśmą zabezpieczającą... dały kiepski efekt. Owijka po montarzu odchodzi w dwóch miejscach. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Polecicie coś rozsądnego?

#rower #pytaniedoeksperta #gravel
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fi9o
Nie wiem jak z intensywnością podczas waszych jazd, ale wydaje mi się, że nawet taką bez kleju można porządnie naciągnąć i nic nie tego. Potem ino dobrze zabezpieczyć na końcu bliżej mostka
  • Odpowiedz
Kupiłem jakąs średnią, wąski pasek kleju który odchodził z taśmą zabezpieczającą... dały kiepski efekt. Owijka po montarzu odchodzi w dwóch miejscach.

@fi9o: tego kleju równie dobrze nie musi być, założyłeś owijkę za luźno i tyle. Co do nowej- Supacaz wersja Gravel. Przesiadka ze zwykłej owijki Supacaza i różnica mega na plus w moim przypadku.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GrubyKociol nie wykluczam, że błąd z mojej strony. Na poprzednim rowerze miałem też jakąś zwykła a siedziała na kierownicy jak komornik na pensji
  • Odpowiedz
@fi9o: BBB BHT-14 (szosa) albo BHT-16 (gravelowa), znajdziesz na Amazon.

Już ta pierwsza jest zaskakująco miękka, dobrze amortyzuje i nie jest śliska. Dzięki niej nie potrzebuję rękawiczek ani ze względu na dodatkową amortyzację wkładek żelowych, ani na to że spocona słona się ześlizguje.
  • Odpowiedz