Wpis z mikrobloga

Boże święty, wczoraj był u mnie znajomy #programista15k z #warszawa. To jak lewacka kultura prosto z Netflixa zalewa branże IT w stolicy mocno na wstrząsnęło. Okazuje się, że u nich codziennie (sic!) wypada jakiś pajac o angielsko brzmiącej ksywce i robi dla całego zespołu standup. Normalnie zapraszają standaperów do biura. Codziennie. Szok! Znajomy się skarżył, że zamiast programować to już co chwilę na takie spotkania go ciągną. Jak tak wygląda kult pracy współczesnego człowieka, to Wam gwarantuje, że ten kraj będzie ruiną w ciągu dekady :/

#standup #pracbaza #programowanie #pracait #netflix #lewackalogika #zalesie #neuropa
teddybear69 - Boże święty, wczoraj był u mnie znajomy #programista15k z #Warszawa. To...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zibizz1 no nie mam pojęcia, chyba mają ziomka zatrudnionego. Ale czaisz zamiast normalnie się zająć swoimi rzeczami to musisz słuchać codziennie półgodzinnego monologu jak typ rucha Twoją matkę xD
  • Odpowiedz
@teddybear69: jest jeszcze tzw. backlog refinement na który mówią grooming na który namawia scrum master. To jest dopiero chore ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Grooming polega na podejmowaniu działań, które służą nawiązaniu więzi emocjonalnej z dzieckiem, aby zmniejszyć jego opory i później je seksualnie wykorzystać. Jest to także mechanizm używany, by nakłonić
  • Odpowiedz