Wpis z mikrobloga

@KRZYSZTOF_DZONG_UN:

Stankowski usłyszał zarzut naruszenia nietykalności cielesnej i teraz grozi mu kara grzywny, ograniczenia wolności, a nawet rok więzienia

https://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/niewidomy-mezczyzna-dotknal-kobiety-bo-szukal-pomocy-teraz-ma-problemy/0e15hsb
Niewidomy człowiek może trafić do więzienia za dotknięcie kobiety (pracownicy policji zresztą) w celu otrzymania pomocy, bo zepsuł się komunikat dźwiękowy w autobusie. Przecież to jest chore.
@Notes Wiem, że w internecie popularne jest komentowanie artykułów, których się nie czyta, ale tu nawet w nagłówku załączonym na zdjęciu jest
  • Odpowiedz
@AndrzejBabinicz no właśnie czytałem inne artykuły i tam było info o kilkuminutowym napastowaniu. Więc może zamiast ślepo hejtować kobiety dowiedz się czy nie bronisz jakiegoś oblecha
  • Odpowiedz
@Notes ok, w takim razie poproszę o jeden cytat i link, gdzie jest napisane, że napastował ją przez kilka minut. Nie znajdziesz takiego cytatu, bo go nie ma. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Nie shejtowałem ani razu tej kobiety i to kolejna rzecz, którą sobie wymyśliłeś. Po prostu nie chcę, byś fałszywie pomawiał niewinalną osobę. Ty natomiast wykazujesz się niesamowitą pogardą w kierunku niepełnosprawnego. Powinieneś się wstydzić.
  • Odpowiedz
@Notes Wklejasz cytat koleżanki z pracy domniemanej ofiary, z którego nie wynika, że macał ją przez kilka minut. Czekamy na dowody, więc powinieneś się wstrzymać z takimi krzywdzącymi pomówieniami. Proszę nie dyskryminuj niepełnosprawnych i traktuj ich z szacunkiem. A co do 8-minutowego paraliżu, który nie jest jednoznaczny z kilku minutowym macaniem, to pragnę zauważyć, że w komunikacji miejskiej każdy wygląda jak sparaliżowany, siedząc na dupie i czekając na swój przystanek.
  • Odpowiedz