Wpis z mikrobloga

Wystarczyło mi parę dni podórżować po europie i po prostu mam dość Ukraińców. Od początku ich wspieram, nigdy złego złowa na nich nie mówiłem, ale teraz już tego za dużo. Na byle jakiś przystankach w Polsce czułem się z różową jak w Kijowe czy innej Odessie. Tylko Ukraińcy i język ukraiński. Ja nic do tych ludzi nie mam, szczególnie do kobiet, ale jak widzę uśmiechniętych 20 - 40 letnich, zdorwych ukraińskich mężczyzn, to mi się nóż w kieszeni otwierał. Tam powinni w tych autobusach/pociągach stać goście z ZSU i werbować tych facetów.

Druga sprawa, polski autobus, trasa międzynarodowa, a kierowca tylko po ukraińsku rozmawia i prawie nie doszło tam do rękoczynów, bo mu powiedziałem, że jesteśmy w Polsce i aby do mnie po polsku rozmawiał. Obrzydliwy i bez wstydu typ ci n--------a po rosyjsku, zamiast po polsku/angielsku gdzie w autobusie masz po x narodowści. Niektórym Ukraińcóm to naprawdę już ładnie baniak porobiło. Kolejna sytuacja, rodzina urkaińska się coś mnie pyta i co oczywiście najpierw było? ,,gawaritie pa ruski?'' , to ci fajni ukraińcy, tak bardzo rosji nie lubią, że po rosyjsku rozmawiają, niesamowite. Bo przecież po polsku cyz po angielski to ,,ja nie panimaju'' ponad 2 lata po wojnie......

Nie wyobrażam sobie, co się musiało dziać na przystankach na początku wojny, skoro teraz jest tam taka patologia
#ukraina #wojna #bekazpodludzi #zale
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na byle jakiś przystankach w Polsce czułem się z różową jak w Kijowe czy innej Odessie. Tylko Ukraińcy i język ukraiński.

@technojezus:

ale jak widzę uśmiechniętych 20 - 40 letnich, zdorwych ukraińskich mężczyzn, to mi się nóż w kieszeni
  • Odpowiedz
@technojezus: Kolejny co się obudził, że na wschodzie Ukrainy mówią po rosyjsku xD No i typowy cuckold z ciebie, kobietki git a faceci co nie chcą umierać za wojnę oligarchów, koncernów to już ble xD Co oni ci zrobili?
Mam pomysł, może zamiast wyżywać się, pluć na przeciętnych, losowych mieszkańców Ukrainy, może zaczniesz mieć pretensje do rządu który napędza i propsuje, że Ukrainiec ma więcej benefitów od Polaka w własnym
  • Odpowiedz
  • 0
Kolejny co się obudził, że na wschodzie Ukrainy mówią po rosyjsku xD No i typowy cuckold z ciebie, kobietki git a faceci co nie chcą umierać za wojnę oligarchów, koncernów to już ble xD

@lentilek: a to moja wina, że od wieków to faceci przeważnie walczą, a kobiety nie? No ale pewnie dla ciebie 55kg kobietka 160cm ma sobie latać z gnatem w okopach, a zdrowy byczek 80kg ma mieć
  • Odpowiedz
@lentilek: ale wbrew pozorom wlasnie o to chodzi ze rzady daja benefity obcokrajowcom o tej samej kulturze zeby ich zachecac do mieszkania i zarabiania w Polsce. Jak juz miec do kogos pretensje to do rosji ze przez nia emigrowali do Polski
  • Odpowiedz
@technojezus: Trochę z innej beczki, ale moja ciocia pracuje w pralni i zgadnij kto jest najbardziej roszczeniowym i nieprzyjemnym typem klienta w jej opowieściach ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@technojezus: No i tradycyjnie szczucie na chuopów przez spermiarza, ledwo co wyrwali się z gówna i uciekli przed śmiercią, dostali trochę złotówek i jazda na front, za dobrze im się powodzi. xDD

Ja nic do tych ludzi nie mam, szczególnie do kobiet, ale jak widzę uśmiechniętych 20 - 40 letnich, zdorwych ukraińskich mężczyzn, to mi się nóż w kieszeni otwierał.

sio na czarno i nie wyjeżdzaj na zachód, za dużo
  • Odpowiedz
Czy te benefoity są razem z tobą w pokoju?

@technojezus: Z tobą są, darmowe ubezpieczenie zdrowotne, potem te twoje byczki coś sobie zrobią i są leczone na nasz koszt. Nawet w urzędzie pracy nie muszą się rejestrować, to już masz jeden benefit. Polak nie jest domyślnie ubezpieczony. Jak chcesz więcej benefitów to masz kartę, Polaka, niekorzystna dla Polsku umowa emerytalna z Ukrainą i tak dalej. 800+ na dzieci które nigdy
  • Odpowiedz