Wpis z mikrobloga

409 294 + 150h +111 =409 555
Wyjazd z Nordkapp był mocno ciężki, głównie przez kolano oraz wiatry które w zasadzie były prawie cały czas na pierwszej połowie odcinka. Na szczęście było ciepło ( ok 24C) , wiec był to ciepły wiatr. Nawet skorzystałem z okazji i wykazałem się w oceanie arktycznym. Piękne widoki! Kolejnego dnia niestety doszło do załamania pogody. Druga połowa dnia to praktycznie deszcz non stop z małymi przerwami . Ciężki się jedzie podczas takich warunków, No ale nie ma wyjścia i trzeba jechać . Dziś nie zapowiada się lepiej. Niby na apce pogodowej chmury i brak deszczu, ale w rzeczywistości oznacza to mniejsze lub większe opady deszczu ( teraz pada)
#rowerowyrownik #zlomkiemprzezswiat
ChlopoRobotnik2137 - 409 294 + 150h +111 =409 555
Wyjazd z Nordkapp był mocno ciężki,...

źródło: image_picker_671F374D-BBC3-4053-A38A-4FB728F51A24-69256-000009BCC114D9C6

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChlopoRobotnik2137: Nie myślałeś o przesiadce na SPD? Widziałem, że jeździsz na zwykłych platformówkach i ból kolana może wynikać ze złej pozycji. Mając platformy łatwiej ustawić pod siebie rower.
Btw - super wyprawa, zazdro
  • Odpowiedz
@pp93 kolano boli od wzniesień. Jak jadę po płaskim to jest ok. Cała podróż było ok, dopoki nie zaczęli się mocne podjazdy. Co do Spd, to może rzeczywiście dobry wybor, ale lubię prostotę i im mniej komplikowania zycia tym lepiej, jeżeli to ma sens?
  • Odpowiedz
@pp93 No ale to wtedy trzeba wieźć dodatkowa pare butów ze sobą. Co do majsterkowanie to zgadzam się, tez muszę się poduczyć bo nawet przerzutek nie umiem wyregulować i tak jezdze sobie . 3 najłatwiejsze mi nie działają od roku :D
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: Hej, planuje taki wypad w niedalekiej przyszłosci. Jak to logistycznie z rowerem rozegrać. Myślałem o finlandii bo mam tam że tak powiem kogoś skąd miałbym baze z której zacząłbym robić objazd. Promem przeskakiwales przez bałtyk?
  • Odpowiedz