Aktywne Wpisy
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
NoMoreTearsJustSmile +1067
Który mirek właśnie zadzwonił do #radio357 i pozdrowił cały tag #nieruchomosci z Wykopu? XDDDDDDDDDDDDDDD
@mickpl to Ty? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#nieruchomosci #357
@mickpl to Ty? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#nieruchomosci #357
Pamiętacie telefonu z chowanym aparatem i ekranami bez żadnych wcięć? Szkoda, że wszyscy producenci tak szybko od tego odeszli.
https://komorkomat.pl/telefon-z-wysuwanym-aparatem/
#telefony #gsm #sprzet
HTC próbowało z głośnikami stereo na froncie i własną nakładką (Sense).
Był jeszcze jakiś ruski concept phone z inkscreen (czy tam jakimś monochromatycznym e-ink) na plecach.
A poza tym to monotonia i powtarzalność, a ludzie i tak kupują nowe smartfony co roku ( ಠ_ಠ)
@Dwudziestydrugi: Telefony z e-inkiem dalej są produkowane, na przykład Hisense A9 PRO, lub HiSense A6L.
w całkiem zamierzchłych czasach to co telefon to inny wygląd był całkowicie.
Teraz by się przydały jakieś klapki na wyspę z aparatami na plecach telefonu.
Jednym z ważniejszych powodów zmiany telefonu jest obecnie aparat foto, ekrany są ogromne już o dawna, rozdzielczości absurdalne, pamięci też dostatek. Na lepsze baterie nie ma szans
A najlepsze jest to, że tani bezlusterkowiec z wymienną optyką zrobi potencjalnie lepsze zdjęcie niż kosztujący wiele więcej flagowiec.
Mój idealny telefon nie istnieje i nie ma szans że kiedyś powstanie. Tak jak napisałes - trzeba czekać na rozwój interfejsów wyświetlanych bezpośrednio na oku/przed okiem z jak najmniejszym hardwarem.
Co do ruchomych kamerek - przy aktywowaniu się przedniego obiektywu miało się fizyczny dowód, kiedy telefon podgląda użytkownika. Osobiście prawie w ogóle nie używam przedniej
Każda generacja, nawet najbardziej dopracowana miałaby te same minusy względem
@xdTM: potwierdzam