Aktywne Wpisy
13sierpnia +206
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
TheOneAndOnly +244
Smieszy mnie ze wykopki na kazdym kroku pisza ze NIE WOLNO placic za dziewczyne, kolacje zawsze pol na pol i bron boze sponsorowac wakacji bo jest sie wtedy cuckiem i betabankomatem XD
Moja byla zarabiala 2tys a ja w it 15, jakbym nie placil za nasze wyjazdy to bym nigdy nigdzie nie pojechal XD
Zrozumcie ze pieniadze to rzecz nabyta a dla bliskiej osoby chce sie jak najlepiej
#zwiazki
Moja byla zarabiala 2tys a ja w it 15, jakbym nie placil za nasze wyjazdy to bym nigdy nigdzie nie pojechal XD
Zrozumcie ze pieniadze to rzecz nabyta a dla bliskiej osoby chce sie jak najlepiej
#zwiazki
Jaki język obcy prócz #angielski jest najlepszy w biznesie na polskim rynku pracy?
Ewentualnie jaki warto znać na wypadek #emigracja i spróbowaniu swoich sił w Europie?
Chodzi mi głównie o europejskie języki. Najbardziej użyteczne chyba #niemiecki i #francuski, potem może #niderlandzki a może #norweski #szwedzki jeśli ktoś uwielbia skandynawię? Do wszystkich po trochu ciągnie.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Oczywiście jakbyś znał fiński na C1 to robotę za 7k netto znajdziesz, ale nauka takiego języka od zera tylko pod pracę bez mieszkania w Finlandii to głupota. Turbo głupota i masa poświęconego czasu. 7k netto można wyciągnąć bez nauki fińskiego siedząc w korpo te 3 lata i zmieniając robotę. Mówię o top3 jak coś a nie o jakichś zadupiach na wschodzie gdzie tylko budowa i januszexy.
Niemiecki czy francuski mają taki plus, że nie dość że pomogą ci na rynku pracy w Polsce, to jeszcze otwierają najwięcej krajów w Europie do emigracji jakby coś.
Osobiście uważam że ofc najważniejszy jest angielski, bez angola na B2 to w ogóle na rynek pracy korporacyjnej lepiej nie wchodzić obecnie, potem do wyboru niemiecki/francuski, w zależności od tego kto co woli i jakie ktoś ma plany na
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Zaakceptował: mkarweta
Komentarz usunięty przez moderatora
German 4452
French 831
Dutch 192
Norwegian 47
Swedish 47
Jeśli chodzi o Szwajcarię, każdy imigrant z Schengen z niemieckim na C1 ma przewagę nad 99% reszty imigrantów którzy albo są z poza Europy albo nie umieją niemieckiego. Ten 1% reszty imigrantów to Niemcy/Austriacy albo specjaliści z 10 latami expa, którzy języka już nie potrzebują bo jadą na angielskim. Pomijam właśnie specjalistów którzy mogą pracować po angielsku, reszta musi znać język.
W ogóle każdy imigrant z Europy z niemieckim na C1 ma przewagę nad resztą imigrantów do krajów DACH. Nie wspomnę o tym że na upartego można kupić mieszkanie przy granicy z Niemcami i jeździć tam do roboty a wydawać w Polsce. Język stawia cię przed innymi imigrantami.
Poza tym co z wielu ofert z niemieckim skoro dodatek to będzie marne +500 PLN? Z drugiej strony co mi z dodatku 2k za norweski skoro np. praca wymaga wykształcenia kierunkowego np. jakieś inżynierskie z dupy
───────
Jednocześnie dobrze pokazuje skalę - nawet jeśli założysz, że 20% ogłoszeń nie ma sensu, to nie zmienia, że ogłoszeń z niemieckim jest 5x więcej niż z francuskim i prawie 100x więcej niż z norweskim.
Poza tym dodatek za język +500, +1000 jest urokiem niskich stanowisk szczególnie w BPO. Można od tego zaczynać,