Aktywne Wpisy

McAbra +238

#krakow Wygląda na to, że słynny m----n z Katowic wrócił do naszego kraju i zaczął pracować na taxi

źródło: 491009658_536094006211866_6524011851460775213_n
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: 491009658_536094006211866_6524011851460775213_n
PobierzWykop.pl
Jak mnie w-------ą te cwaniaczki co stoją albo siedzą pod sklepami, dworcami czy innymi miejscami gdzie jest duży ruch i zaczepiają ludzi o kasę. Zazwyczaj są to jakieś młode brytyjskie byczki. Gdy tylko słyszę: 'excuse me' to już wiem, że w 9/10 przypadkach nie warto się nawet zatrzymywać ani odwracać głowy w kierunku takiego klienta, bo to będzie jakiś pasożyt zbierający kasę na chlanie albo ćpańsko.
Ty sobie człowieku wracasz styrany po 8 godzinach uczciwej pracy, państwo zabiera ci podatki a tu jeszcze taki nierób chce od ciebie kase za darmo. Niektórzy jeszcze mają czelność być oburzonym jak ich olejesz. Przez takie ludzkie odpady cierpią tylko ci, którzy naprawdę są w potrzebie a nie chleją ani nie ćpają. Oni są wrzucani do jednego worka z tymi pasożytami co chcą zarobić a się nie narobić.
źródło: 0_FMA_MYL_08638_crop
Pobierz- lokalni bezdomni w Cambridge
- bezdomni importowani, ponieważ w mieście jest dość bezpiecznie i łatwo wyżebrać kasę od turystów
- fałszywi bezdomni
W szeroko pojętym centrum miasta pod każdym bankomatem i sklepem spożywczym jest bezdomny. Ostatnio pojawiły się nawet namioty (na razie dwa, ale z czasem pewnie
@groman43: u mnie w miescie podpalili namiot jednego typa. Nic mu sie nie stalo bo akurat wtedy byl w domu XD
Czarny typ, trochę przy kości - wyglądał jak by się urwał z teledysku Shaggego - wielkie logo zespołu koszykówki na bluzie, czapeczka, Nike na nogach. Dlatego przystałem i słucham go.
Mówi, że chce kasę, a ja że nie mam. A ten na bezczela "ale idzisz do sklepu i nie masz?". Na to ja "nie mam dla ciebie". I poszedłem.
S--------y.
Pare lat temu byla mala afera jak sie wydalo, ze co niektorzy, to maja robote i normalne zycie, a takie zebranie to przy okazji bo gdzies w londynie dobry punkt znalezli i wyciagaja w pare godzin dodatkowe pare dych po robocie
Czesto dobre punkty sa obstawione przez gypsies (travelers?), gdzie to nie jest podstawowy dochod, np dowoza ich pod miejscowke wypasionym mercedesem.
Oczywiscie zdarzaja sie ludzie, ktorzy potrzebuja pomocy, z
Można być bezdomnym i głodnym jak się wali po kablach i nie chce się iść na terapię.
Kiedyś robiłem nawet symulacje, bo mam kredyt na dom i co by się stało gdybym stracił pracę i nie mógł podjąć jakiejkolwiek innej. I wyszło, że na opłacenie raty i podstawowe jedzenie bym miał musiałbym bym tylko parę godzin w tygodniu popracować na rachunki.
@xionc0586: Ale przecież nie musisz, możesz wybrać tak jak oni ;) Skoro tak nie robisz, świadomie, widocznie wolisz włożyć więcej wysiłku, i mieć większy zysk. Ja osobiście uznaje żebranie za mega ujmujące, i jeśli ktoś jest w zupełności zależny od innych - to coś tam