Wpis z mikrobloga

#bekazpisu #nieruchomosci
Widzę że aktualny rząd robi „PiS wraca za 4 lata” speedrun any%
- sypanie kasy deweloperom (bo po co poluzować stopy % aby każdą gałąź gospodarki na tym zyskała) ✅
- beauty razem czyli VAT na paznokcie i rzęsy w dół zaraz na początku rządów (palący kurna problem xD) ✅
- depenalizacja aborcji do kosza (nasz ulubieniec od min niedorozwoju „ta ustawa jest tylko biciem piany i robieniem kobietom nadziei”) ✅
- składka zdrowotna dla przedsiębiorców w dół (bo kto to widział żeby robiąc to samo na JDG co na UoP płacić taką samą składkę zdrowotną) ✅

Przeciętny Kowalski zarabiający między minimalną a średnią krajową przynajmniej czuł, ze państwo o nim pamięta.
A tego co robi lewica to nawet nie skomentuję, bo na nich głosowałem ;x #polityka
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaine wiem jak to działa ale ja mówię tylko o możliwości przejęcia emerytury a nie o jej wysokości co jest osobną kwestią. Kazdy może przejąć emeryturę na tych samych zasadach a wielkość zależy od wielu czynników (stażu pracy, zarobków przez całe życie, wieku przejścia na emeryturę, czy ktoś był na rencie czy nie)
  • Odpowiedz
@Khaine To jest inne rozwiązanie. Nigdzie nie napsialem że tak ma być

I znów to gadanie o chorobowym - jak płacisz składki chorobowe to masz chorobowe na jdg. Nie płacisz to nie ma. Urlop jako benefit to też beka zwłaszcza że programiści i tak mają zapewnione a ci mali przedsiębiorcy nie, bo kto im zapewni? Więc tworzysz jakieś niestworzone historie o wielkich korzyściach których ja nie widzę.

Więc nie masz nic
  • Odpowiedz
@fraciu

Dajmy na to elektrownię atomową, co w sumie przekazuje rząd? Że będzie jedną, nie wiadomo w sumie kiedy itp.. Co powiedział by PiS? Że będzie 5 i jeszcze parę małych, i chu... Że może by z tego nic nie wyszło ale wyglądało że coś tam robią

No pracę nad elektrownia trwają, są badania gruntowe. Czas do 2040 (tak, wiem że kosmiczny termin ale chociaż nie owijają w bawełnę jak PiS, co by pewnie za 2 lata postawił)
  • Odpowiedz
Więc nie masz nic na moje wystosowane argumenty, zostaje przy swoim - stosunek pracy i nie ma czegoś takiego że w pracy 8-16 u szefa w biurze ma się b2b. Proste rozwiązanie.

@Szalom: A ja się fundamentalnie nie zgadzam z tym, że praca rąk własnych na UOP ma być mocniej opodatkowana niż DG gdzie w większości przypadków ktoś robi na ciebie. Stosunek pracy to nic nie znaczący buzzword, bo nie
  • Odpowiedz
  • 0
@robert_blaszczykowski ale ja wiem co jest z elektrownia atomowa, i nawet mogę to zrozumieć, wiem że czeka się w kolejce. Jednak Kowalski może tego nie rozumieć, a za PiS wyszedł czarnek i by powiedział:
-jade do USA poruszyć niebo i ziemię i zaraz spacex przyleci tu reaktor.

A że nic by z tego nie wyszło to już ch... Ale była jakaś komunikacja też z narodem.
  • Odpowiedz
@fraciu to też prawda ale z drugiej strony zwykły Kowalski obejrzy tvp i tam mówili na pewno parę razy. Trochę inny Kowalski poczyta coś na necie i też dużo się dowie

Pytanie czy chcemy wracac do takiej bezczelnej propagandy w tvp tylko tym razem jaki to wspaniały rząd Tuska, ile to nie robi
  • Odpowiedz
  • 0
@robert_blaszczykowski ale tego chyba tam właśnie nie ma, w pracy słucham radia i nie ma nic co robi aktualnie Tusk, może oprucz aborcji, komisjach, babciowym. Za PiS jak się gdzieś "paliło" zaraz wyskakiwał jakiś Pinokio i była akcja.

Podam ci głupi przykład, dostałem rachunki szacowane z taurona, przed ustawa gdzie, gdzie mam te rachunki większe w niektórych miesiącach o 200%. Mówię coś nie tak, mówili że tyle nie wzrosną, no to szybko czytam se w necie że faktycznie idzie zadzwonić do taurona i oni zmienią tą prognozy na ŻYCZENIE.
A czemu na życzenie? Bo Tauron mówi że za drogo nowe listy wysyłać.

Spytasz się gdzie problem? A taki że 70% ludzi zapłaci te większe rachunki obwini za to rząd i tyle. A za PiS co chwilę dostawałem jakieś list jak to rząd o mnie nie
  • Odpowiedz
tego co robi lewica to nawet nie skomentuję, bo na nich głosowałem

@numer_rachunku_karty: ty to chyba lubisz xD

Głosowanie na lewicę jest równe głosowi na konfederację. Wybierasz kierunek na upadek państwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
bogaci płacą procentowo mniej przez co bogacą się coraz bardziej i szybciej i mogą coraz bardziej wykorzystywać biedniejszych

@Szalom: bogaci nie są bogaci bo zarabiają dużo za swoją pracę najemną. Nawet najlepiej opłacani specjaliści. Nawet wysokiej klasy specjaliści, którzy zarabiają 30k+ na rękę na miesiąc nie są jeszcze bogaci, oni muszą utrzymać ten status przez X-lat żeby mieć wielomilionowe środki na inwestycje, a patrząc na przykład na taki rynek IT,
  • Odpowiedz
Uważam, że zdrową sytuacja jest to, że podatki od pracy są dużo mniejsze niż w obecnych Europejskich standardach, a podatkuje się właśnie majątek, żeby faktycznie ściągać kasę od ludzi, którzy mają i którzy powinni jednak włożyć jakiś wysiłek żeby nie zbiednieć, a nie żyć z tego że ma się te kilkanaście mieszkań i kilka lokali komercyjnych i zastanawianie się gdzie kupić kolejne. Nawet bogatsza klasa średnia powinna płacić od tego, że ma
  • Odpowiedz