Aktywne Wpisy
iampapryk +7
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Kolanka +648
Wołam zainteresowanych ( ͡º ͜ʖ͡º)
Mireczki otrzymałem odpowiedź na pismo w której prosiłem MRiT o udostępnienie informacji publicznej kiedy telefon w kancelarii został wyłączony (na podstawie słów Hetmana w Radio Zet) przez dzwoniących hejterów, a kiedy został włączony żeby odebrać setki połączeń od polskich rodzin czekających na program kredytu 0 (na podstawie słów WKK).
Wg. mnie odpowiedź całkowicie nie odnosi się do treści mojego wniosku, bo nie pytałem nikogo o opinie tylko o konkretne działanie telefonu w kancelarii w konkretnych dniach, a tryb pracy kancelarii ministerstwa jest chyba jak najbardziej informacją
Mireczki otrzymałem odpowiedź na pismo w której prosiłem MRiT o udostępnienie informacji publicznej kiedy telefon w kancelarii został wyłączony (na podstawie słów Hetmana w Radio Zet) przez dzwoniących hejterów, a kiedy został włączony żeby odebrać setki połączeń od polskich rodzin czekających na program kredytu 0 (na podstawie słów WKK).
Wg. mnie odpowiedź całkowicie nie odnosi się do treści mojego wniosku, bo nie pytałem nikogo o opinie tylko o konkretne działanie telefonu w kancelarii w konkretnych dniach, a tryb pracy kancelarii ministerstwa jest chyba jak najbardziej informacją
Widzę że aktualny rząd robi „PiS wraca za 4 lata” speedrun any%
- sypanie kasy deweloperom (bo po co poluzować stopy % aby każdą gałąź gospodarki na tym zyskała) ✅
- beauty razem czyli VAT na paznokcie i rzęsy w dół zaraz na początku rządów (palący kurna problem xD) ✅
- depenalizacja aborcji do kosza (nasz ulubieniec od min niedorozwoju „ta ustawa jest tylko biciem piany i robieniem kobietom nadziei”) ✅
- składka zdrowotna dla przedsiębiorców w dół (bo kto to widział żeby robiąc to samo na JDG co na UoP płacić taką samą składkę zdrowotną) ✅
Przeciętny Kowalski zarabiający między minimalną a średnią krajową przynajmniej czuł, ze państwo o nim pamięta.
A tego co robi lewica to nawet nie skomentuję, bo na nich głosowałem ;x #polityka
I znów to gadanie o chorobowym - jak płacisz składki chorobowe to masz chorobowe na jdg. Nie płacisz to nie ma. Urlop jako benefit to też beka zwłaszcza że programiści i tak mają zapewnione a ci mali przedsiębiorcy nie, bo kto im zapewni? Więc tworzysz jakieś niestworzone historie o wielkich korzyściach których ja nie widzę.
Więc nie masz nic
No pracę nad elektrownia trwają, są badania gruntowe. Czas do 2040 (tak, wiem że kosmiczny termin ale chociaż nie owijają w bawełnę jak PiS, co by pewnie za 2 lata postawił)
@Szalom: A ja się fundamentalnie nie zgadzam z tym, że praca rąk własnych na UOP ma być mocniej opodatkowana niż DG gdzie w większości przypadków ktoś robi na ciebie. Stosunek pracy to nic nie znaczący buzzword, bo nie
-jade do USA poruszyć niebo i ziemię i zaraz spacex przyleci tu reaktor.
A że nic by z tego nie wyszło to już ch... Ale była jakaś komunikacja też z narodem.
Pytanie czy chcemy wracac do takiej bezczelnej propagandy w tvp tylko tym razem jaki to wspaniały rząd Tuska, ile to nie robi
Podam ci głupi przykład, dostałem rachunki szacowane z taurona, przed ustawa gdzie, gdzie mam te rachunki większe w niektórych miesiącach o 200%. Mówię coś nie tak, mówili że tyle nie wzrosną, no to szybko czytam se w necie że faktycznie idzie zadzwonić do taurona i oni zmienią tą prognozy na ŻYCZENIE.
A czemu na życzenie? Bo Tauron mówi że za drogo nowe listy wysyłać.
Spytasz się gdzie problem? A taki że 70% ludzi zapłaci te większe rachunki obwini za to rząd i tyle. A za PiS co chwilę dostawałem jakieś list jak to rząd o mnie nie
@numer_rachunku_karty: ty to chyba lubisz xD
Głosowanie na lewicę jest równe głosowi na konfederację. Wybierasz kierunek na upadek państwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Szalom: bogaci nie są bogaci bo zarabiają dużo za swoją pracę najemną. Nawet najlepiej opłacani specjaliści. Nawet wysokiej klasy specjaliści, którzy zarabiają 30k+ na rękę na miesiąc nie są jeszcze bogaci, oni muszą utrzymać ten status przez X-lat żeby mieć wielomilionowe środki na inwestycje, a patrząc na przykład na taki rynek IT,