Aktywne Wpisy

pepepanpatryk +51
Absolutnie nie szkoda mi śmiecia, który po pijaku siada za kierownicę, ba nie mam problemu z tym, że mu skonfiskowali auto. Ale nie rozumiem dlaczego ten samochód został włączony do służby? Najpierw upalał go jakiś seba alkus a teraz będzie legalnie upalał seba z policji.
Czy nie powinno być tak że samochody, które są używane przez służby powinny nie wiem spełniać jakieś kryteria? Powiedzmy że pomijalna sprawa ale kto to będzie tankował,
Czy nie powinno być tak że samochody, które są używane przez służby powinny nie wiem spełniać jakieś kryteria? Powiedzmy że pomijalna sprawa ale kto to będzie tankował,
źródło: images
Pobierz
wscieklykabanos +553
#warszawa I o co się tak przypiedalasz, społeczniaku? Ja tylko na chwilkę, a poza tym wszyscy tak robią. A tak w ogóle to jest "wypas" auto, więc mogę więcej, frajerze!
#polskiedrogi a raczej chodniki i ścieżki rowerowe xD
#polskiedrogi a raczej chodniki i ścieżki rowerowe xD
źródło: MiastoUrsynow HCbbgfobsAAS3-J
Pobierz

Aha i poczytajcie sobie na przykład historie młodych ludzi z jakże uwielbianego i idealizowanego imperium amerykańskiego, którzy narzekają, że nie stać ich nawet na wynajem kawalerek i muszą kisić się w pokojach.
Oczywiście na zachodzie jest dużo lepiej z siłą nabywczą, bo dużo krócej trzeba pracować przykładowo na zakup elektroniki czy generalnie wszystkiego innego. Ceny fastfooda jak Subway to nieporozumienie porównując do zachodnich realiów (ale jak widać ludziom to nie przeszkadza i i tak to żrą po tak wyśrubowanych cenach). Jeśli chodzi o produkty komercyjne, to Niemcy mają też u siebie jakościowo świetne produkty w przystępnych cenach, potrafią to być ceny lepsze niż polskie pomimo ich lepszych zarobków. Przykładowo idzie wyrwać bardzo smacznego browara Franziskaner za 70 centów czyli 3 zł, gdzie w Polsce za tyle to się pije szczochy.
Budowa to cholernie skomplikowany i drogi proces. Od etapów związanych z planowaniem, po realizację projektu, który wymaga ogromu ciężkiej, fizycznej roboty. Jednak jeśli wykopki z tagu #nieruchomosci uważają, że jest to bułka z masłem i developerzy mają miliardowe marże wykorzystując biednych ludzi, to mam do was tutaj pytanie. Dlaczego sami nie założycie firmy i nie zbudujecie ludziom tych jakże pożądanych mieszkań? Ceny dacie takie, jakie uważacie że powinny być (czyli niskie), rozejdą się jak ciepłe bułeczki, a wy ustawicie sobie jakąś małą marżę ale przy skali inwestycji i tak będzie ona satysfakcjonująca. Możecie zostać bohaterami narodowymi i pogromić tych strasznych developerów żerujących na społeczeństwie. Dlaczego jeszcze się za to nie zabraliście?
#nieruchomosci #spadkowicze #wzrostowicze
źródło: household_owning_data
PobierzCzyli dokładnie tak samo jak w Polsce? xD
@Zgrywajac_twardziela: Jak nie jesteś na tyle zaradny, żeby przekroczyć ten próg, tym bardziej nie będziesz umiał dobrze zarządzać budową bloku.
Nie
Nie wcale, single wcale na pokojach nie siedzą, te oferty wynajmu pokojów to są tylko fatamorganą spowodowaną zbyt dużą dostępnością mieszkań i zbyt niskimi cenami najmu xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zgrywajac_twardziela: dokładnie tak, pisałem to w odniesieniu do ludzi tworzących narrację, że na zachodzie to jest prawdziwa sielanka i życie jest przepiękne. Otóż nie, życie jest brutalne i nie wiem skąd się bierze takie idealizowanie. Wystarczy spędzić chwilkę w internecie, żeby zobaczyć z jak dużymi problemami mierzą się biedni ludzie w USA.
Wersja "ambitna"
1. budowa mieszkań komunalnych, na dużą skalę - z czasem spadają dzięki temu ceny najmu, i zakupu mieszkania, bo jest jakakolwiek alternatywa której obecnie nie ma, oczywiście mieszkania te przysługują tylko tym którzy żadnego nie posiadają,
2. budowa nowych akademików by zwiększyć ich dostępność - większość klientów gówna na wynajem to studenci
3. odpowiednie wytyczne co do metrażu, zakaz budowania mieszkań mniejszych niż 35-40m2, te wszystkie kurniki budowane tylko pod
@Zgrywajac_twardziela: Nie, wcale nie jest "dokładnie tak samo jak w USA". Nie rżnij głupa.
@Zgrywajac_twardziela: dużo tu na wykopie programistów chwalących się pensjami nawet i ponad 30k. Myślisz, że jeden z nich nie dałby rady uzbierać na start? Zwłaszcza, że przecież i tak miałby wpłaty od ludzi kupujących mieszkania. Ustaliłby sobie niziutką marżę, która w małym stopniu obciążyłaby kupujących i po udanej inwestycji, w przypadku gdy zostałoby mu więcej marży od umówionej stawki, to resztę oddałby
@Zgrywajac_twardziela: Jak Cię nie interesuje, to po co rzucasz takie bzdurne tezy, jakoby było "dokładnie tak samo"?
( ͡° ͜ʖ ͡°) brzmisz troche jak jakiś socjalista, czy inny komunista z tymi mieszkaniami komunalnymi
( ͡° ͜ʖ ͡°)
To ^ jest dokładnie tak samo
Wolny rynek nie działa tak, że się z podatków finansuje pompę dla banków i deweloperów, to po pierwsze, a po drugie jestem raczej centrystą i jestem przekonany, że jeśli chodzi o kluczowe aspekty funkcjonowania państwa, wolny rynek jest absolutnie złą drogą(choćby USA i opieka medyczna) ¯\(ツ)/¯
Znacznej części ludzi w Polsce nie stać na samodzielny wynajem mieszkania i muszą decydować się na wynajem pokoju, to jest fakt bezdyskusyjny. A że w USA być może(nie znam ich rynku wynajmu wiec się nie wypowiadam) nie stać ich jeszcze bardziej to już inna kwestia, która prawdziwości tezy z pierwszego zdania nie zmienia ¯\(ツ)/¯