Wpis z mikrobloga

@Czerwony_jak_WIG20: no tak, tutaj racja, niestety nie dało rady w polskim utrzymać tej konwencji. Imo lepiej że nie zmienili, bo inaczej całą markę by musieli zmienić na Polskę, a nawet każdy inny kraj. A tak to jest Peppa
  • Odpowiedz
  • 10
@BornToDie69: zauważyłem, że dzieci mają to w dupie czy w jakiejś bajce ojciec to fajtłapa albo nie. To czy Ciebie dziecko będzie postrzegać jak bohatera albo fajtłapę zależy tylko od Twojego zachowania, a nie od tego czy ogląda świnkę Peppe
  • Odpowiedz
@liga: chciałbym żeby było jak piszesz, ale obawiam się, że jednak treść bajki ma znaczenie. Moje córki bardzo często powtarzają to, co zobaczą w bajkach.
  • Odpowiedz
@BornToDie69 uuu #peppapill ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na szybko pierwsze, co mi przyszło do głowy: Niesamowity Świat Gumballa, Świat Według Ludwiczka, Simpsonowie, Family Guy. Niezależnie od wieku grupy docelowej w każdej z tych animacji mąż/ojciec jest elementem komicznym.
  • Odpowiedz
@saikomiki nie moge się zgodzić, tata bluey tez pracuje - w domu, ma gabinet, a mama po prostu jeździ do biura. Często tata jest pokazywany w gabinecie przy pracy. Jest tez cały odcinek „trampolina” o tym, ze tata musi isc pracować. Tata jest mega ogarnięty i inteligenty, ale często ma szalone, bardzo spontaniczne pomysły, przez co musi rozwiązać spowodowane nimi problemy, ale to samo jest z mamą. Tez nie jest idealna
  • Odpowiedz