Mam pytanie za 10 pkt i proszę o poważne odpowiedzi. Przy moim oknie kuchennym zadomowiła się rodzinka pająków (2 większe i 3 mini). No i w sumie fajnie. Bo w związku z tym, że zakupiłem klimatyzację, którą umieściłem właśnie w kuchni, usunąłem moskitierę. A zamiast niej rozpościera się teraz delikatna pajęczyna. No i fajnie, pająki sobie tam żyją, a mi nie wpadają owady. Symbioza.
Pytanie natomiast takie - czy pająk może mi podjeść jedzenie w kuchni? Czy tylko pająki jedzą inne żywe / dogorywające owady i nie ruszają produktów spożywczych?
@Kj5s6f2dk7s54o: Tak, jestem. Chodziło mi o względy higieniczne, niż o mikro-ilość hipotetycznie zjedzonego pokarmu. Że hipotetycznie jedząc moje jedzenie taki pająk by tam mógł jednocześnie nasrać / zlożyć jajka.
Chodziło mi o względy higieniczne, niż o mikro-ilość hipotetycznie zjedzonego pokarmu. Że hipotetycznie jedząc moje jedzenie taki pająk by tam mógł jednocześnie nasrać / zlożyć jajka.
@Adamfabiarz: nie zostawiaj jedzenia na wierzchu. Pająki, muchy, mrówki, inne owady, drobinki kurzu z zewnątrz z przyklejonymi zarazkami, które wykaszlał sąsiad z góry paląc na balkonie.
Pytanie natomiast takie - czy pająk może mi podjeść jedzenie w kuchni? Czy tylko pająki jedzą inne żywe / dogorywające owady i nie ruszają produktów spożywczych?
#biologia #zwierzaczki #zwierzeta #przyroda #nauka #pajaki #pajak #kiciochpyta
@Adamfabiarz: z Poznania jesteś? Ile ci taki pająk zje, no prośba. Poproś tylko, żeby lodówkę domykał.
@Adamfabiarz: Pick one. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla równowagi możesz im p----------c muchy z sieci ¯\(ツ)/¯
@ka-lol
@Adamfabiarz: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Adamfabiarz: nie zostawiaj jedzenia na wierzchu. Pająki, muchy, mrówki, inne owady, drobinki kurzu z zewnątrz z przyklejonymi zarazkami, które wykaszlał sąsiad z góry paląc na balkonie.