Aktywne Wpisy
Salido +272
Minął 73. (z 73) dzień wakacji.
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
duzy_krotki +1
Będę kupował nową furę:
- tylko nowe
- jak największe (miejsce w środku i bagażnik)
- do 180k
- paliwo każde tylko nie elektryk
- może być manual
- tylko nowe
- jak największe (miejsce w środku i bagażnik)
- do 180k
- paliwo każde tylko nie elektryk
- może być manual
#nieruchomosci #prawo #budowlanka #notariusz #remont #prawnik #rekojmia #pytaniedoeksperta
Komentarz usunięty przez autora
@colezka będą mogli tak czy inaczej, obecność przy czynności nie wpływa na to, czy darowiznę zalicza się na schedę.
Czy siostra i brat „nr 1” mogą się ubiegać o zachowek jeśli dostali już swój spadek kilka lat temu?
Ja z bratem „nr 2” nie chcieliśmy spadku w postaci ziemi i gospodarstwa, bo się wyprowadziliśmy z rodzinnej miejscowości wiec rodzice podzielili gospodarstwo i ziemie wokół na nich na siostrę i brata nr 1. Ja z bratem nr 2 zostaliśmy bez niczego ale tak chcieliśmy sprawiedliwie.
Darowizny siostry i brata nr 1 będą większe niż moja i brata nr 2
Majkel dobrze napisał.
@Kleopas30 najlepiej pogadajcie między sobą i spiszcie wszystko z dobrym prawnikiem.
Jeśli każdy godzi się na taki podział to po co komplikować. Jeżeli nie da rady, to zachowek zostanie pomniejszony o to co już dostali.
Nie bardzo rozumiem, o czym mówisz, i mam wrażenie, że Ty również. Przy obliczaniu zachowku po rodzicu nie możesz "uciec" od uwzględnienia darowizny dokonanej na rzecz jednego z dzieci.