Wpis z mikrobloga

Po jakim czasie nauczyliście się wypinać z spd? W sobotę jechalem gravelem mojej różowej i jechalem pierwszy raz w butach spd i dwa razy leżałem na światłach xd i się zastanawiam czy tak kazdy ma czy ja po prostu za głupi jestem na taki rower XD #rower
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drogba90: A wystarczy nie dać się zwieść propagandzie lobby zwykłych bloków do SPD i przejść na jasną stronę mocy, kupić bloki wielokierunkowe SH-56, które nie mają żadnych minusów, a dużo łatwiej i naturalnej się z nich wypina. Problem rozwiązany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@drogba90: Pierwsza jazda tip top.
Druga jazda i gleba, bo zagadałem się z żoną.
Później było ok. Aż po miesiącu znowu się zagapiłem i lecę na bok :D
A dalej już bez przygód.
  • Odpowiedz
@drogba90: hmm... nie musiałem się uczyć, po prostu wpinam, wypinam, no ale przyjdzie Ci to. to jest jedyny sensowny sposób jazdy na rowerze..żaden inny but i pedał nie da takiego komfortu i przełożenia mocy.
  • Odpowiedz
@drogba90: nauczyć to nie problem, bo to odruch, gorzej żeby nie zapomnieć stojąc na przejściu, że ma się jedną nogę wpiętą ( ͡ ͜ʖ ͡)

Zrezygnowałam z SPD jak coś poszło nie tak i nie wypięły mi się w górach. Upadłam na skałki w sierpniu, bolało do grudnia. Od wtedy nawet w szosie mam platformy z pinami.
  • Odpowiedz
@drogba90: Ja wcześniej jeździłem chwilę w takich luźnych noskach z Deca więc ruch do boku miałem już opanowany. Udało się bez żadnej gleby :P raz tylko się o jakiś samochód oparłem w korku
  • Odpowiedz