Aktywne Wpisy
Maurelius +463
Polak nie wierzy. Polak wierzy, że 4-dniowy tydzień pracy zawali gospodarkę, licytuje się z innymi przedstawicielami swojej robotniczej klasy społecznej kto ma większy z-------l w życiu i prześciga się z innymi w lizaniu butów wiecznie poszkodowanym pciembiorcom.
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
makamele +26
Rozwala mnie to jak millenialsom ciezko przyznac, ze mieli latwiej w budowaniu majatku od GenZ
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych
Mamy remont w serwerowni ale jak byłem na l4 pół roku + 1msc urlop to nikt przez ten czas nie zorganizował miejsca na serwery i w trakcie kładzenia korytek, robienia podłogi i malowania sprzęt jest na miejscu. xDDDD
musieliśmy przesunąć trochę szafkę z serwerami (tak, nie wszystko jest w szafach xD i nie wszystko jest prawdziwymi serwerami w racku)
serwer/ router - pc z zainstalowanym mikrotikiem - nie przetrwał przesunięcia xD, najpierw strzelił zasilacz, potem płyta przestała przechodzić post. pecet to byl złom na amd 1 rdzeniowym + 521ddramu i dysk pod atę - nie mam już nic takiego żeby odratować config.
na szczęście miałem jakiegoś fizycznego i jutro dalej będę go spinał... a wy jaką mieliście najbardzoiej abstrakcyjną sutyacje w waszej serwerowni? xD
#pracbaza #it #siecikomputerowe
@mati1990: W firmie był dedykowany zespol do analizy budzetow projektów, i redukcji tego budzetu z rzeczy ktore uznawali za zbędne zeby nie przepalać hajsu w projektach. Wiec przy stawianiu data center, przyszły klamoty bez żadnych kabli żeby to pospinać i uruchomić.
I stało tak ponad pol roku bo przecież budżet projektu wyczerpany i nie było z czego zamówić :)
jak działało to było spoko, działał jako router między sieciami wifi i jednym z lanów + jeszcze jest radius na czymś takim... mamy fortigatea od roku nieskonfigurowanego, który leży. Szef mi kazał postawić mikrotika dla sieci bezprzewodowej + router na nowym debianie który tez jest fizyczną skrzynką xDDDDDD
Ten chłop już dawno powinien iść na emeryturę ale nie może bo wiek...
Mam rzeźbić w gównie po pas, a
Innym razem u tego samego klienta padły dwa dyski w jednej parze RAIDu 10.