Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak maksymalnie zaoszczędzić czas i wysiłek spędzony na wycieraniu kurzu z półek i powierzchni, szczególnie tych trudno dostępnych?

Mam wiele sprzętów, które jako singlowi pozwalają mi oszczędzić czas spędzony na zajmowaniu się mieszkaniem: zmywarka (codziennie), pralka i suszarka (1-2 razy w tygodniu), odkurzacz typu Roomba (co 2 dni), duży odkurzacz z mopem (raz na tydzień), szczelny kosz zgniatający śmieci, a do tego oczyszczacze powietrza i wentylatory. W przypadku domu i ogrodu może dojść jeszcze robot koszący.

To, co zabiera mi dużo czasu (poza przygotowaniem posiłków), to właśnie ścieranie tego kurzu. Staram się nie trzymać zbyt wielu rzeczy na zewnątrz, mam ręczny odkurzacz i jakieś zmiotki, ale to niewiele daje. Czy są tu jakieś dobre protipy albo innowacyjne sprzęty? #pytanie #sprzatanie #dom #mieszkanie #kurz #agd #zakupy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak maksymalnie zaoszczędzić czas i wysiłek s...

źródło: 1200x1200

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim To coś jest naprawdę spoko. Nie rozrzuca kurzu tylko go łapie, długi trzonek ma. Na minus ze te pady są jednorazowe ale naprawdę skuteczne.

Plus oczyszczacz powietrza pewnie ale sama nie mam to nie wiem.
zaba34 - @mirko_anonim To coś jest naprawdę spoko. Nie rozrzuca kurzu tylko go łapie,...

źródło: IMG_3618

Pobierz
  • Odpowiedz